szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

fikusz

mrozi@freemail.hu     3 996 napja     6403 megtekintés

Kedves szépzöld !
Van egy öreg, erőssen felkopaszodott apró levelű fikuszom, melyet sajnálok kidobni. Mit lehetne vele tenni ? Elég nagy, és vastag ágai vannak, csak sajnos kopaszak.
válaszodat előre is köszönöm !
Kedves szépzöld !
Van egy öreg, erőssen felkopaszodott apró levelű fikuszom, melyet sajnálok kidobni. Mit lehetne vele tenni ? Elég nagy, és vastag ágai vannak, csak sajnos kopaszak.
válaszodat előre is köszönöm !
0
0
szavazat


5 HozzászólásVarga L
2011. szept. 19. (3 209 napja)
A léggyökereket nem kellene visszavágni, azokat nem véletlenül neveli a növény! Inkább irányítsuk a cserép belseje felé, akkor már lesznek olyan zavaróak!
Varga László
Rita Ludvig
2011. szept. 15. (3 213 napja)
Az én fikuszfácskám pedig egy csomó hosszú légzőgyökeret eresztett az ágaiból? Miért van erre szüksége? Levághatom-e?
Bényeiné
2009. okt. 18. (3 911 napja)

Kedves patyirózsa!

A nagy fikuszt úgy érdemes metszeni, ha túlnőtte a helyét, hogy a felfelé törő ágakat kicsit mélyebben, az oldalra esőket pedig kevésbé. A mélyebben azt jelenti, hogy legalább 5-6 leveles darabot vágj, a szár akkor van a legjobban gyökerező állapotban amikor a felülete félfás. Gyökereztető porba mártva a levágott részt eldugványozhatod. Üdv.

patyirozsa
2009. okt. 17. (3 911 napja)

Üdvözletem!

Nekem is van egy hatalmas ágas-bogas (mivel egyszer már visszavágtam) Ficus elasticám,amit minden tavasszal kiültetek a szabad földbe. Most az a gondom vele hogy kinőtte a szobát mivel 2,70m magas.Szeretném tudni hogy ilyenkor vissza lehet e vágni? Ha valaki tudja előre is köszönöm válaszát!

Bényeiné
2009. júl. 27. (3 994 napja)
Kedves fikuszkedvelő olvasónk! A kopasz fikusszal lehetne egy érdekes metszési műveletet végezni. Alulról módszeresen minden hajtást levágva egy jópofa törzses fa alakíthatóbelőle. A koronát szintén meg kellene kurtítgatni, így gömb formát adva neki. A metszést azért több részletben végezd, nehogy egyszerre sok tejnedvet veszítsen a fa - a nagyobb sebeket kezelni kellene http://www.szepzold.hu/fasebkezelok">sebkezelővel . Ezzel egyidőben kapjon friss földet és ha van rá mód mindezek után a szabadban tartsd egészen őszig. Persze csak árnyékos helyen vagy esetleg a reggeli napsütés érje, így elképzeléseim szerint mire ősszel beviszed egy különleges új lakótárs válik belőle. Sok sikert hozzá!


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.