szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kürtvirág

Zerda     3 980 napja     2979 megtekintés
Üdvözletem!

Érdeklődnék, hogy hogyan kell gondozni, illetve "szaporítani" Bíbor kürtvirágot (Sarracenia purpurea).

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözletem!

Érdeklődnék, hogy hogyan kell gondozni, illetve "szaporítani" Bíbor kürtvirágot (Sarracenia purpurea).

Válaszát előre is köszönöm!
0
0
szavazat


5 HozzászólásSulyok Timea
2009. szept. 03. (3 964 napja)

Ez valóban nagyon szép, különleges növény. Gratulálok hozzá!

Beszerzek én is egyet :-)

Sz. Anna
2009. szept. 03. (3 964 napja)

Köszönöm!
Megnyugodtam, hogy nem pusztul el virágzás után, ugyanis a vénusz légykapójáról azt olvastam és az is húsevő meg ez is...
Tájékoztatás képen most így néz ki:

Bényeiné
2009. aug. 31. (3 967 napja)
Kedves Zerda! A szakirodalom nem ír a kürtvirággal kapcsolatban élettartamról vagyis erre a kérdésre nem igazán tudok én se mit mondani. Az már biztató jel, hogy virágot is hozott, ezek szerint jól érzi magát nálad. Az igaz, hogy elvileg tavasszal kellett volna a virágot hoznia, de remélhetőleg még így is be fog érni a magja. Ha igen, akkor mindenképpen próbáld meg a magvetést, ha szerencsés vagy lehet, hogy kikel és lesz új növényed. Kérlek, ha van fejlemény a növényeddel, a virágzással vagy a termésképződéssel, tudósítsd a szépzöld-olvasókat is róla, mert biztosan érdekel másokat is ez a különleges növény! Üdv!
Zerda
2009. aug. 27. (3 971 napja)
Köszönöm szépen!

Még az érdekelne, hogy megfelelő ápolás mellett meddig él? Nálam elkezdett virágozni (konkrétan 1 db), ilyenkor van vele valami különleges teendő?

Válaszát előre is köszönöm!
Bényeiné
2009. aug. 17. (3 981 napja)
Kedves Zerda! Ezt a különleges lombhullató, rovaremésztő növényt a szakirodalom szerint tavaszi magvetéssel lehet szaporítani, csak azt nem tudom, hogy nálunk érlel-e magot vagy kapható-e a magja. Ápolásáról: fagyérzékeny, min.5 fokon lehet teleltetni; napon vagy részleges árnyékban tőzegben és mohában nevelhető; nagyon nedvesen kell tartani, kivéve télen, amikor szárazabb közegre van szüksége. Üdv.!


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.