szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

5 ennivaló igazság a konyhából

Sulyok Józsefné, 2013. nov. 21.


Sok a tévhit az ételeinkkel kapcsoltban, de ezek a lassan szabállyá rögzült tézisek tényleg az igaz kategóriát gazdagítják. Érdemes őket szem előtt tartani.

5 ennivaló igazság a konyhából
  1. Igaz, hogy ha naponta nyers, friss salátát fogyasztunk - zöldfőzelékből, gyümölcsből – megmarad beleink rugalmassága, friss arcszínünk, rugalmas bőrünk lesz. A friss zöldség, gyümölcs a legjobb vitamin és ásványi só forrás.
  2. Igaz, hogy a héjában főzött, főve hámozott burgonyában több védőtápanyag marad meg, mint a nyersen hámozott főtt burgonyában. Vegyük ezt tekintetbe az elkészítésnél, különösen télen, amikor a burgonya egyik legfontosabb C-vitaminraktárunk.
  3. Igaz, hogy a főzelék főzőlevében igen sok a vízben oldódó vitamin, a hasznos ásványi anyag. Ne öntsük ki a főzelék főzőlevét, használjuk fel ételek készítésénél.
  4. Igaz, hogy a jól záródó fedél alatt hamarabb megpuhulhat az étel, mert nagyobb az edényben a gőznyomás.
  5. Igaz, hogy a felbontott hús, halkonzerveket csak úgy szabad eltenni, ha azonnal üveg vagy porcelánedénybe rakjuk, és hűtőszekrénybe helyezzük. A hús és halkonzerv felbontva legfeljebb másnapig tartható el. Darált húst azonnal fel kell használni. Gombaétel nem tárolható még hűtőben sem.

Korábbi cikkünkből pedig megtudhatja melyek a magukat makacsul tartó tévhitek az ételeinkkel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikk:

6 veszélyes ételes tévhit
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!