szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

5 virág, ami a konyháért kiált!

Sulyok Józsefné, 2013. júl. 02.


Vannak virágok, amelyeket nyugodt szívvel tehetjük a konyhába is, hiszen ebben a közegben is kifejezetten jól érzik magukat. Ezek a növények általában kisebb méretűek, így kevesebb helyet igényelnek és gondozásuk is könnyebb.

5 virág, ami a konyháért kiált!

Begónia

A konyhában, erkélyen, kertben egyaránt megtaláljuk ezeket a hálás növényeket. Kedvelik a világosságot, de az erős naptól védjük őket, mert könnyen égési foltokat kapnak. Nagy a párologtatási felületük, tehát bőven öntözzük.

Citromfácska

Mutatós, örökzöld növény. Dísznövényként tartjuk, de néha előfordul, hogy termést is hoz. Könnyen szaporíthatjuk otthon magvetéssel. Az árnyékban tartott növény levele nagyobb lesz, de nem olyan edzett, mint azé a növényé, amelyik bőséges fényt kap. Ha meleg helyen tartjuk, télen is fejlődik.

Kaktuszfélék

Számtalan változatuk ismerete, sok helyen egész gyűjteményt telepítenek az ablakba. Jól bírják a meleg, száraz levegőt. A valódi kaktuszok levelei átalakulnak tüskékké, hogy minél kevesebb vizet párologtassanak el. Ezért jól bírják a szárazságot.

Vízipálma

Leghálásabb növényeink egyike. Könnyen szaporítható dugványozással, tőosztással. Sok vizet igényel, nevelhetjük vízben tartva is. A huzatot nem bírja, mert a hirtelen párologtatás miatt levelei elszáradnak.

Pletykafélék

Többféle változata ismerete, többnyire futónövény. Félárnyékban egyenletes hőmérsékletű helyiségben szépen és gyorsan fejlődik.

Csodálatosan mutat egy-egy virágkompozíció a napsütötte konyhaablakban, élő transzparensként hirdetve tulajdonosa növényszeretetét. Sikerünket mi sem mutatja jobban, hogy hamarosan szomszédunk ablakában is meg fognak jelenni az első kis cserepek…
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!