szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

8+1 tipp a bosszúságok ellen

Sulyok Józsefné, 2014. jún. 26.


Mérgező növények, orrfacsaró festékszag, penész, hátfájás, fejfájás?! Jobb óvatosnak lenni! Mi a megoldás a kellemetlenségek megszűntetésére?

8+1 tipp a bosszúságok ellen
  1. Tudja, hogy egyes szobanövények bár szépek, de mérgezőek? Ilyen például a diffenbachia, a filodendron, az anyósnyelv vagy a leander. Ezek ültetésekor húzzon fel kesztyűt.
  2. Ha az asztal és a székek lábai elcsúfították a szőnyeget, tegyen a mélyedésekbe egy-egy jégkockát, és ha elolvadt, dörzsölje át érintett részeket egy nem szöszölő ronggyal.
  3. Ha besárgultak a fehérre festett ablakok, a tisztítóvízbe tegyen 3 evőkanál folttisztítót, vagy dörzsölje át a keretet fehérítő fogkrémmel.
  4. Mivel a fürdőszivacsban elszaporodhatnak a kórokozók, egyszer-kétszer fertőtleníteni tudjuk őket, de utána érdemes kidobni.
  5. Ha egyszerű mosogatószerrel nem sikerül eltávolítani a szennyeződést a tűzhelyről, akkor az erős súrolószer helyett válassza a környezetbarát citromlét. A kicsavart gyümölcslé levét tegye közvetlenül a lerakódásra, és hagyja hatni néhány percig, mielőtt letörölné.
  6. Gyakran fáj a háta vasalás közben? Tegyen maga mellé egy széket és rakja rá az egyik lábszárát munka közben. Ezzel állítólag megelőzhető a fájdalom.
  7. Fáradtnak érzi magát, és az elvégzendő feladatnak még nem látja a végét? Van megoldás, mégpedig nyissa ki az ablakot, engedjen be friss levegőt, és igyon egy pohár vizet.
  8. Nincs pénze bútort venni, de szeretné az otthonát felfrissíteni? Szerezzen be néhány mutatós textíliát, ami illik az egyéniségéhez, és varrjon belőlük függönyöket, párnahuzatot, ágyterítőt. Úgy fog kinézni a lakása, mintha kicserélték volna.
  9. Festés-mázolás után tisztaság uralkodik, de nem kellemes egész nap a festéket szagolni. Gyorsabban megszabadulhat tőle, ha a frissen festett bútorok mellé egy-egy tálba tejet vagy kávézaccot tesz.

Kapcsolódó cikk:

Kincsek a háztartásból - 15 tipp

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!