szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Talaj felülete

Zoli     4 474 napja     1259 megtekintés


Tisztelt Szaktanácsadó,
 
Kb. 7 évvel ezelőtt beszántattam a hátsó kertet (1000 m2), melyet boronálás (nem túl jó minőségben) után bevetettünk fűmaggal. Pár évig a talaj megfelelő volt. Viszont tavaly kezdtem észrevenni, hogy a fűnyírót elég nehéz tolni mert a kerekei minduntalan elakadnak a göröngyökben. A helyzet megoldására több verzió is eszembe jutott
1.) a talaj felső rétegét letolnánk majd termőföldel feltöltenénk a hiányt (nem tudom, hogy Pécs környékén hol lehet jó termőföldet kapni és persze nem is biztos, hogy ez a jó megoldás).
2.) ősszel újra beszántatni majd tavasszal boronáltatni stb.
Abban kérem a segítségét, hogy egy jó, de mégis költséghatékony megoldást legyen kedves javasolni.
 
Segítőkészségüket előre is köszönöm.

Zoltán

 

0
0
szavazat


1 Hozzászólásistvan.zajacz
2008. ápr. 12. (4 469 napja)

A javaslatom az, hogy meg kellene vizsgáltatni a talajt, mert lehet hogy annak pH-ja vagy tápelem összetétele nem megfelelő. Valószínűleg alacsony lehet a talaj kalcium tartalma és ezért alakulnak ki ezek a rögök, de lehet hogy egyszerűen csak kiszáradtak azok a felső talajrészek és be kellene őket forgatni, vagy kicserélni. Vagyis kellene képet küldeni a problémáról a szepzold@szepzold.hu címre és a legjobb lenne, ha küldene 1 kg talajmintát is bevizsgálásra.Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.