9 konyhai titok
Sulyok Józsefné, 2014. nov. 14.
Pár perces fortélyok, amivel időt és konyhai eszközt spórolhatunk.

- Rossz szagú műanyag-edény szagát veszti, ha tömény kávézaccos vízzel töltjük fel, és meleg helyen állni hagyjuk egy ideig. Kimosás után törlés és fedő nélkül szárítsuk meg.
- Halszagú edényt forró ecetes vízzel mosogassuk el.
- Ne szárítsunk tűzhelyen húsdaráló gépet, mert a kés éle eltompul. Darálás után tiszta papírt tekerjük át rajta.
- Ha egy darálót használunk több fűszerhez is, könnyen átvehetik egymás illatát. Ne mossuk vízzel, hanem egy-egy fűszer ledarálása után engedjünk át rajta 1-2 evőkanál sót, amely közömbösíti a szagokat.
- Fa vágódeszkáink világosak maradnak, ha használat előtt hidegvizet engedünk rá. Telítődik vízzel, ezért a színeket és a szagokat kevésbé szívja magába.
- A vágódeszkáról, fakanálról a hagyma és más zöldségfélék szaga eltűnik, ha lemosás után sót szórunk rá, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Meleg vízzel öblítsük le, szagtalanok lesznek.
- A kávéfőzőről csak nedves ruhával töröljük le a kávéfoltokat, belül ne mossuk. Száraz papírtörlővel töröljük ki.
- Ha a termosznak szaga lenne, szódabikarbónás vízzel mossuk ki, majd alaposan töröljük át. Ne tároljuk bedugva, a dugót sós vízben átforralva szagtalaníthatjuk.
- A tűzhely lapjáról a zsírfoltokat meleg kávézaccal tüntethetjük el. Ha kihűlt, tiszta ruhával fényesre törölhetjük. A só is megfelel, szórjuk be vele a még meleg főzőlapot, majd újságpapírral dörzsöljük át.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2022.április 24., vasárnap / 08:22