A bátran nassolható nashi
Sulyok Józsefné, 2016. jan. 25.
A többféle néven – ázsiai körte, japán körte, kínai körte – is illetett egzotikus nashi nálunk is termeszthető.

A japán körte vagy nashi két ázsiai körtefaj (Pyrus ussuriensin és Pyrus serotina) kereszteződéséből jött létre.
A gyümölcs színétől függően két csoportot különböztetünk meg. A zöldessárga fajtát és a bronz vagy réz-sárga héjjal rendelkező fajtát.
Beporzásra alkalmasak más nashi fajták, de egyes honos körtefajták is, mint pl. A Williams Christ.
Nálunk a japán körte az enyhe éghajlatú régiókban él meg, napos helyet, humuszos, mélyrétegű talajt igényel. Az első termés már az ültetést követő második évben várható.
Később gyakran túl sok gyümölcs alakul ki a fán, ami azt jelenti, hogy erősen ki kell ritkítani. Az alapszabály, hogy minden gyümölcscsokorból csak két gyümölcsöt hagyjunk beérni.
Kapcsolódód cikk: 10 csodával felérő fűszer
Facebook Twitter GoogleStartlap
2021.április 04., vasárnap / 18:33