szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A Föld elem ennivalói

Sulyok Józsefné, 2016. ápr. 15.


A Föld elemhez társuló vágási módszer: kerek vagy ék alakú formák, illetve nagyobb darabok, mert így jobban megőrzi az édes ízűket a gyökérzöldség. 

A Föld elem ennivalói

Meleg, forró: diófélék, mandula, vanília, mazsola, olajos magvak, tönkölybúza, csokoládé. Jó ismerni az élelmiszerek szervezetünkre ható tulajdonságait, mert így könnyebben ki tudjuk egyenlíteni a testben fellépő hideg vagy meleg hatásokat.

Hideg, hűvös: sütőtök, tök, fekete gyökér, jégsaláta, vargánya, csiperkegomba, laskagomba, kucsmagomba, körte, alma, kapor, banán, kókuszdió, görögdinnye, rozs, árpa, csicseriborsó, lencse, kukoricaolaj, olívaolaj, napraforgóolaj, finomított cukor.

Semleges: cukkini, brokkoli, karfiol, édesburgonya, borsó, sárgarépa, fehérrépa, turbolya, csipkebogyó, tofu, kukorica, köles, füge, datolya, gesztenye.

Főzési stílus: gőzölés, párolás, saját levében főzés, rakott ételek, hosszú főzési idő lassú tűzön.

Tipp! Aszalt gyümölcskompót

Vágjunk egyforma darabokra 50 dkg aszalt gyümölcsöt (mazsola, füge, szilva, körte, sárgabarack), tegyük egy fazékba, majd öntsünk rájuk 1 liter vizet.

Adjunk a gyümölcshöz 10 dkg barna nádcukrot, 1 rúd fahéjat, 5-6 szegfűszeget, 1 vanília rudat, amit felhasítottunk, 1 narancs héjét vékonyan lehámozva. A gyümölcsöket főzzük 15 perc alatt puhára, kihűlés után fogyasztható. 

Kapcsolódó cikk: Ezért szeretjük az édes ízt




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia