szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A füvesítés kezdete

Bényei Zoltánné, 2008. márc. 09.


Mindenkinek szüksége van a megnyugtató zöld szín látványára, hiszen az ember akkor a legkiegyensúlyozottabb, ha nyugodt körülmények között élhet. Egyik legegyszerűbb anyaga a harmonikus környezetnek a szép zöld gyep, ami akkor a legértékesebb, ha magunknak telepítjük.

A füvesítés kezdete

 

Talajelőkészítés, tereprendezés

Néhány tudnivaló arról, hogyan lesz a puszta földből pázsit. Először is a felmérési munkákat végezzük el. Ide tartozik például, hogy megtudjuk a talaj minőségét, hiszen ezen áll vagy bukik a munkánk eredménye. Szakemberrel érdemes elvégeztetni a talajvizsgálatot, így pontosan kiderül tápereje, kémhatása, kötöttsége a kertünk földjének. Ennek a véleménynek függvényében tudjuk eldönteni, hogy megfelel-e a talaj a gyeptelepítés számára, esetleg kell-e cserélni.

A fű szinte bárhol kikel, de sokkal szebb lehet, ha jó földbe kerül magja. A talaj minőségétől az előkészítési munkák is fontosabbak, nem érdemes csak vaktában elszórni a magokat, a munkafolyamatok sorrendjét tartsuk be! Nagyon lényeges a talajelőkészítés. Első verejtéket fakasztó lépés a talajlazítás, amikor ásóval vagy ásóvillával megforgatjuk a földet. Így biztosítjuk a levegőztetést, emellett a tarack és egyéb gyomok gyökereit is eltávolítjuk. Ásás közben előkerülnek kövek és egyéb idegen anyagok, ezeket feltétlenül szedjük össze, hiszen később a fűnyírónk élete múlik rajta. Ha már tiszta a terület, elegyengetjük úgy, hogy a járdaszinttől, épülettől ellejtsen, vagyis 8-10 méterenként 1 cm esése legyen. Így megoldjuk a vízelvezetést is.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.február 12., péntek / 12:08

Majomkenyérfa erdő a szobában

2020.szeptember 05., szombat / 20:53

Mezei tücskök ellen mitévő legyek?

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:50

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:25

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia