szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A gyep sárga foltosodása

Ványi Angéla     855 napja     0 megtekintés
Tisztelt Szakértő!
Tavaly július elején volt a kert füvesítése, gyepszőnyeg lett lerakva, öntözőrendszerrel. November elején elkezdtek körkörös foltok megjelenni a kertben, ami az első képen látható. Akkor a közeli kertészetben azt mondták, hogy gombásodás és adtak rá permetszert.
Bumper 25 EC-t.lepermeteztük egyszer, de már a második permetezést nem tudtuk 2 hét múlva megcsinálni, mert folyamatosan esett, aztán jöttek a fagyok.
A 2-ik és 3-ik képen látható a mostani helyzet, már nem körkörös, hanem egészen egybefüggő sárga foltok vannak, nem tudjuk mi az.
Az utolsó képen még a nyár végi szép zöld gyep látható.
Novemberben még a permetezés időszakában szétszórtuk a Substral téli felkészítő gyeptrágyát.
Tanácstalanok vagyunk, hogy most a jobb idő beálltával végezzük el újra a gombaölő permetezést, vagy más lehet az ok és más kezelést igényelne a gyep.
Válaszát előre is köszönöm:
Angéla
0
0
szavazat
A gyep sárga foltosodása A gyep sárga foltosodása A gyep sárga foltosodása A gyep sárga foltosodása


2 HozzászólásVányi Angéla
2018. márc. 09. (855 napja)
Kedves Izabella!

Nagyon köszönöm a válaszát.

Üdv:
Angéla
Mártha Izabella
2018. márc. 09. (855 napja)
Kedves Angéla!
Valóban gomba betegség a probléma, dollárfoltos a gyep az első képen. Mindenképpen érdemes minél hamarabb gombaölővel lepermetezni az egész területet, több alkalommal is. Valamint nitrogén túlsúlyos gyep műtrágyával szórja be, hogy erősebb és zöldebb legyen a terület.

Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.