szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A kert így kerek!

Sulyok Józsefné, 2015. júl. 08.


A kerek terasz, virágágyás és vízmedence harmonikus kerti képet teremt, és kicsi telken is remekül érvényesül.

A kert így kerek!

Sehol sem lehet olyan jól elbeszélgetni, mint egy kerek asztal mellett. Akkor pedig miért ne igazítanánk ehhez a pihenőhelyet. A körkörös körvonalú kialakítás nyugalmat áraszt.

A kicsi kertben kínálkozik a legjobb lehetőség arra, hogy különböző kör alakú elemek révén adjunk formát a térnek. Lehetnek ezek eltérő méretű szigetágyások, gömb alakúra nyírt örökzöldek vagy egy kerek terasz gömb grillsütővel.

Ahhoz, hogy a harmónia ne csapjon át unalomba, fontosak a kontrasztok. A virágágyásokban díszhagymát, kék iringót, hortenziát kiegészíthetjük olyan gyertya virágzatú magas évelőkkel, mint a füzéres veronika, himalájai keserűfű vagy a gyújtoványfű.

A cserépbe ültetett japán vérfű szép kontrasztot teremt úgy a növési formában, mint különleges színével, de mivel nem teljes mértékben télálló, gondoskodni kell számára megfelelő telelőhelyről.

Nagyobb telken, ahol a kerek formák csak néhol kerülnek bevetésre, azok hatását egységes növényzettel emelhetjük ki. Erre a célra kiválóan alkalmasak az olyan talajtakaró évelők, mint a gólyaorr, a palástfű vagy a gyömbérgyökér, melyek hosszú időn keresztül jól mutatnak.

Még jobban kiemelkednek a környezetből az ezüstös levelű gyapjas tisztesfűvel beültetett ágyások. Mivel az évelők virágzási időszaka csak néhány hétig tart, megtehetjük azt, hogy a felületre ősszel nárciszt vagy más hagymás virágot ültetünk kiegészítésként.

Ezen felül a kör alakú teraszt és ágyást szépen kihangsúlyozza a megfelelő szegélynövényzet is, ami lehet félmagas sövény, valamilyen örökzöld díszfű vagy zsombékos növésű bambusz.

Az olyan építési elemek is alkalmasak a körkörös körvonal kiemelésére, mint az extra széles szegélykövek vagy az alacsony kőfalak. 

Kapcsolódó cikk: A mustár ha fehér
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!