szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A kövér porcsin irtása

Sulyok Timea     3 736 napja     4773 megtekintés

A kövér porcsin irtása meglehetősen nehézkes az erős viaszrétege miatt.

A Pázsitmester -1 két hatóanyagot tartalmaz, melyből az egyik (Mcpp) felszívódik, még a másik (karfentrazon) kontakt módon hat. Ahhoz, hogy sikeres legyen az Ön gyomirtása azt javasoljuk, hogy a permetezést minél korábban, még a viaszréteg megerősödése előtt végezze el.

Az Mcpp biológiailag hatékony a gyomnövény ellen, ha fel tud szívódni és nem pereg le a levelekről. Javíthat még a hatékonyságon a nedves idő, amikor a viaszréteg fellazul kissé.

 

0
0
szavazat
A kövér porcsin irtása A kövér porcsin irtása


1 HozzászólásZsoldi Julianna
2011. aug. 28. (3 240 napja)

Ne irtsd! Edd!
Gyógyhatása :
A kövér porcsin az http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Omega-3_zs%C3%ADrsav&action=edit&redlink=1">omega-3 zsírsavakban leggazdagabb növény. E zsírsavak egyébként még a http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Halolaj&action=edit&redlink=1">halolajban fordulnak elő. Innen származik gyulladásgátló és véralvadást gátló (http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9rkering%C3%A9s">vérkeringést serkentő, http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%89relmeszesed%C3%A9s&action=edit&redlink=1">érelmeszesedés kialakulásának veszélyét mérséklő) tulajdonsága. Magas C- és http://hu.wikipedia.org/wiki/E-vitamin">E-vitamin, valamint http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9ta-karotin">béta-karotin és http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Glutation&action=edit&redlink=1">glutationtartalmának köszönhetően antioxidáns és immunerősítő hatást fejt ki. A vér http://hu.wikipedia.org/wiki/Koleszterin">koleszterin- és cukorszintjére kifejtett hatásával védi az artériákat.
Belsőleg a kövér porcsin a szívproblémák, illetve a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére ajánlott. Mint megelőző szert az öregedés folyamatának lassítására alkalmazzák. Külsőleg izomgörcsök fellazítására használatos


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.