szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A különleges levendulás arcmaszk

Sulyok Józsefné, 2015. nov. 17.


Az arcmaszk használata teszi teljessé a bőrradírozás folyamatát. 

 A különleges levendulás arcmaszk

A tisztító, hidratáló, erősítő hatású maszkot az otthoni szépségápolásban alkalmazzuk hetente kétszer, hogy kielégítsük bőrünk igényeit, vagy ha a hideggel, stresszel, fáradtsággal környezetszennyezéssel stb. állunk szemben.

Mivel a levendula összehúzó hatású, fájdalomcsillapító, tisztító, hegképző, jót tesz a kitágult pólusoknak. Számos szépségmaszk fontos alkotóeleme.

Erősítő maszk: egy üveg vagy cserépedénybe keverjünk össze 3 kk. tejet 1 kk. zöld agyaggal és adjunk hozzá 5 csepp valódi levendulaolajat. Fakanállal kavarjuk meg, fémes eszközt ne használjunk. Enyhén megnedvesített arcra vigyük fel a maszkot vékony rétegben, a szem és az ajkak környékét kerüljük el. Hagyjuk hatni 15 percig, majd langyos vízzel mossuk le és töröljük szárazra. Majd az arcbőrünkre permetezzünk egy kis levendulás arcpermetet vagy termálvizet.

Tisztító maszk: két jó maréknyi friss levendulát morzsoljunk össze, adjunk hozzá egy doboz natúr joghurtot és egy evőkanál extraszűz olaívaolajat. Kenjük az arcunkra, szem, ajak környékét kerülve. 15 percig hagyjuk hatni, hideg vízzel mossuk le. Majd utána kenjük be összehúzó hatású ápolószerrel. Ez a maszk lehetővé teszi a faggyútermelés szabályozását, és a kitágult pólusok összehúzódását. Ha tovább szeretnénk gazdagítani a maszkot, permetezzünk rá egy kevés levendulavizet, mielőtt felkennénk.

Hidratáló-maszk: turmixoljunk össze 2 jó maréknyi friss levendulavirágot 2 evőkanál mogyoróolajjal. Vastagon kenjük rá az arcunkra, a szem, száj környékét hagyjuk ki. A maszkot száraz vagy enyhén nedves bőrön alkalmazzuk. 15 percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le hideg vízzel és végül permetezzük be az arcunkat levendulavízzel. Ez a nyugtató és hidratáló maszk nagyon jó a vegyes bőrtípusokra. 

Kapcsolódó cikk: Mi való szegélynövénynek?
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!