A lecsó eltevése
Sulyok Józsefné, 2008. aug. 12.
Itt a lecsó időszaka, de nemcsak most, hanem télen is élvezhetjük ezt a finom ételt, ha a következőket receptet kipróbáljuk.
Lecsó eltevése
6 kg paprikát, 2 kg paradicsomot tetszés szerint összevágunk és egy kanál zsíron megsózva félig puhára megdinszteljük. Tartósítószert teszünk bele, üvegekbe rakjuk. 2-3 evőkanál olvasztott zsírt teszünk a tetejére, lekötve meleg dunsztba tesszük, míg kihűl. Fogyasztás előtt a hagymát ebben az esetben használat előtt dinszteljük hozzá.
De lehet úgy is készíteni, hogy a hagymát eleve beledinszteljük a paprika, paradicsom közzé és úgy tesszük üvegekbe.
A készítményt nem csak lecsóként, tojásosan, kolbászosan, szalonnásan fogyasztjuk, hanem pörköltkészítéshez, gulyásleveshez stb. készítéséhez is használjuk.
Jó étvágyat!
Facebook Twitter GoogleStartlap
Én évek óta teszek el lecsót, de még soha nem tettem bele tartósítószert. És nálam az arányok is mások. Sokkkalsokkal több paradicsomot használok. :)) Lehet, nem is lecsót teszek el, de mindenki imádja. :)