szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A mini almafa és az új eper kettőse

Sulyok Józsefné, 2015. szept. 22.


Nassolnivaló gyümölcs, az új Fontaine földieper fajta, mely szamóca aromájú, édes gyümölcsöt terem. 

A mini almafa és az új eper kettőse

Ez a fajta egy európai erdei szamócafaj és egy vadon termő japán eperfaj kereszteződéséből jött létre. Kompakt növésével kitűnik, korán virágzik és évente egyszer terem. A virágok és a gyümölcsök a lomb fölött helyezkednek el, minek következtében a növény szökőkútszerű jelleget kap, erről kapta a nevét is.

A földieper még az után is virágzik, hogy júniusban érni kezdenek az első gyümölcsök. Finom csemegeként a Fontaine kiválóan alkalmas cserepes ültetésre, vagy gyümölcsös kiegészítőként a nyárias díszű balkonládában is lehet vásárolni.

Mini almafa

A balkonon álló mini almafa úgy marad szép kompakt, ha az ágait rendszeresen visszavágjuk, csak néhány szemet hagyjunk meg. Ha tavasszal a kicsi gyümölcsfa láthatóan nem az általunk kívánt helyen akar kihajtani, folyamodjunk cselhez. Afelett a rügy felett, amelyből szeretnénk, hogy új hajtás sarjadjon, késsel vágjunk a kéregbe egy apró rovátkát.

A bemetszés nedv és tápanyagszivárgást idéz elő a rovátka helyén, amire a növény egy új hajtás sarjadásával reagál az addig alvó rügyből. Már 2-3 héten belül láthatóvá válik, hogy sikeres volt-e beavatkozás. A sebet nem szükséges kezelni, sőt még hozzáérni sem tanácsos. 

Kapcsolódó cikk: A nagyik kedvenc virágai
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!