A pesto petrezselyemből is finom
Sulyok Józsefné, 2015. szept. 25.
Az olasz konyha klasszikusa a pesto, most petrezselyemmel újragondolva.

200 g petrezselymet alaposan megtisztítunk, durvára vágjuk és turmixgépbe tesszük. 200 g dióbelet egy napra vízben áztatunk és a héjukat eltávolítjuk.
A fehér dióbelet is gépbe tesszük, 100 g füstölt tofut tormareszelőn lereszelünk és hozzáadjuk a többihez. 2 gerezd megtisztított fokhagymát összezúzzuk, majd azt is a gépbe tesszük, és az egészet összeturmixoljuk.
Közben hozzádolgozzunk 2 dl extra szűz olívaolajat, 1-1 teáskanál sót és őrölt borsikafüvet.
Kapcsolódó cikk: Petrezselyem, aminek vad változatat mérgező
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2022.április 24., vasárnap / 08:22