szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A szőrös a jobb? Zúdítsd a lakásra!

Scheftsik Tamás, 2013. jún. 28.


Azok, akik szeretnek egy kicsit kitűnni a lakberendezési trendek közül, nyugodtan gondolkozzanak extrémebb dolgokban. Ilyen például a szőr is, egészen pontosan a szőrös kiegészítők. Ezek nem csak látványosak, hanem nagyon kényelmesek is, és ha jól választjuk meg őket, akkor a tisztításuk sem okoz majd fejfájást.

A szőrös a jobb? Zúdítsd a lakásra!

Szőnyeg

A legegyszerűbb szőrös kiegészítő a lakásban a szőnyeg. Egy kis csúsztatással még a hosszabb szálú, de tömött variációkat is ide lehet sorolni, de igazáéból azokról az apróságokról van szó, melyek bárányszőrt és bőrt imitálnak a padlón, a bútorokon, vagy az ágyon. Ezek ugyanis nem feltétlenül kell, hogy a földre kerüljenek. Nagyon puhák, és kellemes a tapintásuk is, ám azért gondok is vannak velük. Ahogy öregednek, sajnos a szálak is hullani kezdenek, méghozzá egy idő után elég gyors ütemben. A másik, amivel számolni kell, hogy jellemzően ezek a szépségek hófehér kivitelben kaphatóak, igencsak borsos árakon. Namármost a padlón semmi keresnivalója egy hófehér szőnyegnek, a kanapén viszont nagy az esélye, hogy valamit rá fogunk borítani, és téphetjük a hajunkat, hogy hogyan szedjük ki az érzékeny anyagból.

Párna és fotel

Egy kicsit extrémebb lehetőség, ha egy – egy párnát teszünk szőrössé, vagy egy egész fotelben gondolkozunk. A fehér, vagy homokszínű, szőrös párnák egy nappaliban is nagyon mutatósak, de a fotel már inkább csak egy ifjúsági szobába passzol. A párnák esetében szerencsére nem is kell rögtön a boltba rohanni. Egy elhasználódott régi műszőr kabát ugyanis tökéletesen újjászülethet ennek segítségével. A kivitelezés egy kicsit macerás, hiszen várni és varrni is kell, de sokat spórolhatunk vele. Ha nincs ilyen kabát otthon, vagy a fotelt szeretnénk bevonni az anyaggal, akkor vennünk kell a textilüzletben. Ez nem lesz olyan egyszerű, hiszen nem elterjedt választás, és az ára sem lesz éppen olcsó. Cserébe viszont garantáltan egyedi bútorunk, vagy kiegészítőnk lesz.

A fotel esetében érdemes körülnézni a világhálón egy egyszerűen elkészíthető kézműves darabért. Olyat keressünk, amiben az ülőfelület csak a textil, amit feszít a négy láb. Ez könnyed, fiatalos, és nem fogunk beleőszülni, amíg elkészül.

 

Asztal

Aki szereti az extrém megoldásokat, az egy kisebb asztalt – például a dohányzót – is boríthat szőrrel. Ebben az esetben azonban kerüljük a hosszú szálas változatokat, mert nem lesz kényelmes. A dús bundán nem állnak meg a poharak, sem az üvegek, és ha valamivel lecsöppentjük, akkor az életben nem szedjük ki a foltot. Ha azonban rövid, selymes változattal dolgozunk, akkor nagyon szép hatást érhetünk el. A boltokban egyre többször lehet kapni tehénbőrt, vagy annak mű változatát. Ez nem csak mutatós, de kellemes tapintású is, és a nem valódi kivitel ára is viszonylag elfogadható. Ha csak az asztallapot borítjuk be vele, akkor egy kisebb darab is elég, ha azonban minden részletet szeretnénk befedni, akkor egy nagyobb szőrmére lesz szükségünk.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!