szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A télre való narancsos csirke

Sulyok Józsefné, 2015. jan. 19.


Dobjuk fel a szokásos sült csirke receptünket! Pikáns ízeket és egy kis nyári frissességet csempészhetünk az asztalra.

A télre való narancsos csirke

Sült csirke lilahagymával és naranccsal

Hozzávalók: csirkecombok, 2-3 fej lilahagyma, ízlés szerin fokhagyma, 2-3 db narancs, 2-3 dl narancslé, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyemzöld.

A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük, a narancsot is héjastól szeleteljük. A mézet a narancslével felmelegítjük, amíg a méz el nem olvad, beletesszük a sót, borsot, összezúzott fokhagymát. A megtisztított csirkecombokat megkenjük a mézes páccal, tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. Rárakjuk a narancsot és a hagymát, majd betesszük a sütőbe sülni.

Időnként a húsokat megforgatjuk, és a sült szaftjával meglocsoljuk. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

Kapcsolódó cikk:

4 tuti mártás hétvégére

 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia