szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A villamossal kihagyott ziccer

Sulyok Timea, 2013. szept. 24.


Avagy a kis sárga őrület - Van mit tanulnunk a lisszaboniaktól. Hiszen ami az egyik főváros jelképe, az a másikban a jellegtelenségbe süpped. Szálljunk fel most a lisszaboni 28-as villamosra és nézzük meg mi tette naggyá a portugálok kis sárga villamosát!

A villamossal kihagyott ziccer

Zötykölődjünk együtt ezen a hangulatos és cseppet sem izgalommentes úton. Könnyen meg lehet állapítani, hogy rajtunk kívül ki még a turista és nemcsak a nyakban lógó fényképezőgépből! Hiszen utunk során, minden egyes szűk utcácskában, ahol a kocsiktól már-már lemérhetetlen távolságra haladunk el vagy az utolsó pillanatban elugró járokelő vakmerő mutatványát figyeljük, az utasokból elfojtott sziszegések tör elő. Nos, innen tudjuk, hogy ők a turisták! A helyiek pedig nagy nyugalommal és egy kis mosollyal nyugtázzák ezt a mindennapi rutint.

A 140 éves, dombról le és dombra fel száguldó, kanyargó villamosról  - portugál neve: electricos - beköszönhetünk egy-egy lakásba vagy könnyedén megérinthetjük a házak falait, mert az ablakok nyitottak. Ezt az élményt, a maga 30 megállójával mindössze 1,5 euróból magunkénak tudhatjuk.

Csodás az útvonal, hiszen Lisszabon legszebb részei – például a Sao Jorge vár, a gyönyörű panorámát adó Miradouro das Portas do Sol - mellett halad el. De beszéljnek helyettünk a kisfilmek!

Így kanyarog a kis sárga 28-as lisszaboni villamos (kisfilmek a lap alján):

A villamossal kihagyott ziccer A villamossal kihagyott ziccer


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!