szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A virágok beszéde!

Mártha Izabella, 2014. márc. 08.


Ma van a nemzetközi Nőnap, a hölgyek iránt érzett szeretet és tisztelet napja! Ezen a napon leggyakrabban virágot ajándékoznak a férfiak, hiszen a mondás is úgy tartja, hogy "a virágok önmagukért beszélnek". És hogy mit fejeznek ki ezek a csodálatos lények? Lássuk a legismertebb virágokat és azok jelentését!

A virágok beszéde!

A vörös rózsa egy régi klasszikus, amely a legismertebb szimbóluma az igazi szerelemnek. De kevesen tudják, hogy szinte az összes virágnak van valamilyen jelentése. És függetlenül attól, hogy rózsát, tulipánt vagy ibolyát ajándékozunk kedvesünknek nemcsak azok jelentése fontos, hanem a virágok színe is meghatározó lehet!

A vörös rózsa világszerte a szerelem szimbólumaként ismert és minél sötétebb a színe, annál nagyobb a szenvedély. A sárga színű rózsa az örömöt jelenti, a fehér rózsa pedig az ártatlanságot és a hűséget képviseli, ezért is látható sok menyasszonyi csokorban!

 

A gerbera a segítőkészséget szimolizálja, ezért szomszédnak, testvérnek vagy nagyülőknek illik adni hálánk jeléül. Ha egy gerberacsokrot adunk valakinek, azzal azt fejezzük ki, hogy "Milyen jó, hogy vagy nekem!".

A napraforgóról mindenkinek az a benyomása, hogy ez a virág egész nap mosolyog! A jelentése is ezt mutatja: a tiszta öröm, szórakozás és az emberi melegség. A barátságos és becsületes szándékú emberek köszöntik egymást ezzel a virággal.

Csakúgy, mint a napraforgó az írisz is kedvelt témája volt Vincent van Gogh festőnek, sok festményét ez a csodás virág tette halhatatlanná. Az írisz a kreativitás és a határtalan energia szimbóluma. Ha valakinek jó hírt szeretnénk közölni, akkor íriszt kell adnunk!

A tulipán a szeretet és a ragaszkodás szimbóluma, minél sötétebb annál erősebb ez az érzés. Kedvesünknek szerelmi vallomás helyett egy hatalmas csokor piros tulipánnal kifejezhetjük az iránta érzett szeretetet és csodálatot!


A liliom nagy, törékeny virága olyan, mint egy porcelántárgy, egy kedvelt ajándék. Különösen a fehér liliom, amely a tisztaság, az ártatlanság és a szűziesség a szimbóluma.

Az orchidea szintén nagyon népszerű ajándék, különböző színű és mintázatú változatai vannak. A orchidea ajándékozásával a csodálatot fejezzük ki: "Te álomszép vagy!".

A frézia változatos színe és a rajta található sok rügy a gyengédség szimbóluma. Friss fréziával, annak édes illatával bárkit könnyű elcsábítani!

Az egyik legbeszédesebb virág a nefelejcs, mint ahogy a neve is jelzi. Szerelmes párok akkor adnak egymásnak ezekből a kis kék virágokból, ha a szeretetet és a hűséget szeretnék kifejezni, hogy "Mi összetartozunk!".

A húsvéti szezon a nárciszok időszaka, a tavaszi frisseséget, vitalitást és termékenységet jelképezi. Ugyanakkor a sárga nárcisz híúságot és egoizmust sugall, amelyet valószínűleg a színének köszönhet.

Diszkrét elaganciát, finom megjelenést jelképez az ibolya, amit a lila színének is köszönhet!

A boglárka tömött virága nagyon imponáló és mágikus vonzerejével lenyűgözi a megajándékozott személyt!

A kála a halhatatlanságot szimbolizálja, nagyon szép megjelenésű, úgy is mondhatnánk, "Elbűvöltél engem szépségeddel!".

A papagájvirág vagy Strelitzia élénk színével és egzotikus kisugárzásán túl az egyediség szimbóluma. Akkor ajándékozunk papagájvirágot, ha a másiknak bókolni szeretnénk!

Az flamingóvirág is nagyon keresett virág, nem hasonlítható össze más virággal. Provokatív megjelenésével az egzotikumot és erőt sugározza (különösen a intenzívebb színű fajták)!

Az amarillisz a magányos farkast szimbolizálja. Ha valaki kapcsolatot szeretne teremteni akkor jobb, ha vörös rózsát vagy tulipánt ajándékoz!

A páros szirmú, lila színű orgona két szív szoros kötelékét és a születőben lévő szerelmet szimbolizálja!

A margitvirág a legnépszerűbb tavaszi virágok közé tartozik. A frissességet és a vidámságot szimbolizálja!

Kapcsolódó cikk: 12 szerencsét hozó virág

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia