szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A virágokakat is táplálni kell!

Sulyok Józsefné, 2015. máj. 11.


Következzen a legfontosabb virágtrágyák áttekintése, hiszen a megfelelő tápanyag nélül növényeink sem lesznek olyan szépek. Az életerős balkonnövényekhez elengedhetetlen tehát a kielégítő tápanyagellátás. 

A virágokakat is táplálni kell!

Ha ültetéskor valamilyen lassú lebomlású műtrágyát dolgozunk a földbe, ami hosszú időn keresztül fejti ki a hatását, nincs szükség további trágyázásra. Más esetben viszont júniustól rendszeresen trágyázni kell a növényeket. Egyszerű módszer az ásványi vagy szerves tápoldat használata.

A tápanyagok hamar hozzáférhetővé válnak, és hetente kell tápoldatot adagolni az öntözővízhez. Szintén gyorsan hatnak az általában kedvező áron kapható tápsók, amelyeknél oda kell figyelni az adott termék összetevőire.

Míg a virágos növényeknek magasabb foszfortartalmú trágyára van szükségük, addig a zöldnövények több nitrogént igényelnek. A csomagoláson mindig feltüntetik az összetevőket.

Fontos: a gyökér és a levelek megégésének elkerülése érdekében, soha ne trágyázzunk száraz növényeket. A balkonnövényeknek való szilárd szerves trágyát már ültetéskor a földbe kell keverni, illetve azután 1-2 havonta meg kell ismételni a trágyázást. Ez a trágya lassabban fejti ki hatását, mivel a tápanyagoknak először át kell alakulniuk, és csak azután tudja azokat felszívni a növény. Ezért sok termék élő mikroorganizmusokat tartalmaz, melyek támogatják az átalakítási folyamatot.

Hasznos:

  • A tápsót a balkonnövények öntözésével kell feloldani.
  • A táp-rudak 1-3 hónapon keresztül adják le a tápanyagokat.
  • A tápoldat a tápsóhoz hasonlóan azonnal hat.
  • A szilárd szerves trágyából lassan szabadulnak fel a hatóanyagok.

Kapcsolódó cikk: Gyűjtsd össze a házipatikád!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!