szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Adventi díszítés egy kicsit másképp

Scheftsik Tamás, 2013. nov. 29.


Közeleg az advent, így lassan eljön annak is az ideje, hogy nekiálljunk, és elkészítsük az ünnepi díszeket. Ehhez azonban nem kell ragaszkodnunk a megszokott formákhoz és anyagokhoz, hiszen az advent nem csak akkor lehet szép, ha koszorú is van a lakásban. Lássunk néhány formabontó lehetőséget erre a jellegzetes karácsonyváró ékességre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adventi díszítés egy kicsit másképp

Egyszerű

Ha nem akarunk annyira nagy feneket keríteni az adventi koszorúnak, akkor ne tegyük. Elvégre igazából egy díszről van szó. Így minden jogunk megvan ahhoz, hogy mást készítsünk, mint a többség. A legegyszerűbb ünnepi díszek elkészítéséhez nem is nagyon kell más, csak a gyertyák, és egy-két kreatív ötlet.

Egyszerűségben verhetetlen, ha fogunk 4 gyertyát, és egy egyszerű fehér tányérra állítjuk őket. Ha szeretnénk, alulra tehetünk némi díszt, de ez egyáltalán nem kötelező. A gyertyákra egy színes fonal segítségével kössünk fel számokat (természetesen 1-4-ig), és gyakorlatilag készen is vagyunk. Egyszerű, gyors, és kreatív megoldás.

Egy szép tortatállal is alkothatunk egyszerű adventi díszt. Ehhez sem kell más, mint gyertyák, és egy-két karácsonyi gömb. A színek harmóniájára azért érdemes figyelni, de ezen túl nincs is más megkötés. Helyezzük el a gyertyákat a tortatálon, és halmozzunk rá kis összevisszaságban gömböket. Ha szeretnénk, hogy egyhelyben maradjanak, akkor egy kisebb gyertyából csepegtessünk néhány csepp viaszt a tortatálra, és gyorsan nyomjuk bele azt a díszt, amit szeretnénk. Ezzel a módszerrel egymáshoz is rögzíthetjük a gömböket. Arra figyeljünk, hogy ha műanyag díszekkel dolgozunk, akkor a láng megfelelően távol legyen tőlük, mert könnyen megolvaszthatja azokat.

Mézeskalács

Nem csak szép, hanem illatos is, és ráadásul teljes egészében kézzel készül anélkül, hogy ágakat kellene törni hozzá. A lényeg csak annyi, hogy a mintákat és a koszorú alapot külön kell megsütni, hogy szépen látszódjanak. A cukormázzal mintázzunk, ragasszunk, és még csak a nagyobb gyertyákkal sem kell vacakolni, hiszen a koszorúkhoz kapható gyertyatű itt is tökéletesen ellátja a feladatát. Természetesen a kisült finomságokat használhatjuk csak dísz gyanánt is, míg az alap készülhet a már megszokott fenyő – ragasztó- koszorúalap kombinációból is.

Nem koszorú

Ha szeretnénk egy kicsit eltérni a megszokásoktól, akkor arra is van lehetőségünk, hogy az adventi koszorúnk alakját változtassuk meg. Ettől még a díszítése maradhat a megszokott, csak éppen az elrendezés változik egy kicsit. A legjobb, ha oázist tudunk használni az alap kialakításához, de természetesen az sem baj, ha más anyagot választunk. Nagyon mutatós lehet a négyzet alak. Itt nem nagy az eltérés, éppen csak annyi, hogy az embernek felkeltse a figyelmét, így azoknak, akik nem akarnak nagyon más díszt, mint a megszokott, kifejezetten tetszeni fog.

Egy másik lehetőség, amikor síkban helyezzük el az egész kompozíciót. Ezt a legegyszerűbben egy hold alakú tartóval, tállal, vagy éppen egy egyszerű tálcán tudjuk a legkönnyebben megtenni. A lényeg csak annyi, hogy a díszeket és a gyertyákat nem egy kör vonalán helyezzük el, hanem egymással sorban, egymás alá – felé. Így már jelentősen változik az adventi ék, ám a gyertyák száma, és a díszítés hangulata mindenképpen megadja azt a látványt, amit megszoktunk, apróbb változásokkal.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia