szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ágyő rozsda és kellemetlen szag!

Sulyok Józsefné, 2014. febr. 28.


Hihetetlen egyszerű de annál hatásosabb ötletek! Pár mozdulat és a kerti szerszámok, a grillsütők eredeti pompájukban ragyognak. Kellemetlen festék- és cigaretta szag: ágyő!

Ágyő rozsda és kellemetlen szag!
 1. Hogy tiszták legyenek a kerti szerszámok, a rozsdafoltokat szappanoldatba mártott fémgyapottal dörzsöljük le. Vagy összenyomott alufóliával dörzsöljük le a rozsdaszennyeződéseket.
 2. A petróleum kiváló rozsda-gátló, a kerti szerszámok legjobb tisztító és védőszere.
 3. A grillsütő rozsdás rácsának tisztításhoz használjunk alufóliát. A rácsot borítsuk be alufóliával úgy, hogy a fényes felület kerüljön a rostélyra. A fólia széleit alaposan nyomjuk rá, és a rostélyt tegyük 8-10 percig forró faszénre. Majd hűtsük le, szedjük le róla a fóliát, és a rozsda eltűnik.
 4. Elkerülhetjük a rostély rozsdásodását, ha minden használat előtt bekenjük étolajjal.
 5. A leggyorsabb és leghatékonyabb tisztítószer a kávézacc. Szórjuk a zaccot a forró vagy langyos rostélyra, dörzsöljük meg, a hatás meghökkentő.
 6. A helyiségek doh szagát megszüntethetjük, ha a szobák sarkaiba elhelyezett fenyőolajjal átitatott kendőt teszünk. Hónapokig tart a hatása.
 7. Fűszeres illat árad a szobában, ha szárított narancs vagy citromhéjat teszünk a fűtőtestre, vagy a tűzbe.
 8. A cigaretta szagát kevésbé érezzük, ha a füstös szobában néhány percig vizes törölközőt libegtetünk.
 9. A cigarettafüst hatásos ellenszere, ha a szekrények vagy a magasabb polcok tetején egy kis edénybe ecetes szivacsot teszünk. Ott különösen ajánlható, ahol csak a vendégek szívnak, a család nem dohányzik.
 10. Az általános ragasztószer foltját körömlakk-lemosóval távolíthatjuk el.
 11. A rozsdás kulcsokat parafin vagy terpentiolajba mártsuk, eltűnik a rozsda.
 12. A festés szagától könnyen megszabadulhatunk, ha a festett tárgy mellett egy edényben kevés tejet tartunk. Néhány óra alatt a tej megkékül, öntsük ki.
 13. Papírról a penészfoltokat burgonya vagy rizsliszttel távolíthatjuk el. A lisztet hagyjuk rajta néhány napig, azután keféljük le.

Kapcsolódó cikk:

Bőrápolási 1x1

 

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!