szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Amire még Gordon Ramsay sem gondolt

Sulyok Józsefné, 2013. márc. 06.


A sütés néhány egyszerű tipp segítségével gyerekjáték lesz. Így készítsünk finomságokat úgy, hogy ne vállaljuk túl magunkat!

Amire még Gordon Ramsay sem gondolt

A hozzávalókat érdemes azonos szobahőmérsékleten összekeverni. A vajat a tojást fél órával korábban vegyük ki a hűtőszekrényből, mielőtt gyúrni kezdenénk.


Az aprósüteményt, a szárazkekszet, pogácsát akár sületlen akár kisütött állapotban lefagyaszthatjuk. Hat hónapig eláll, és amikor vendéget várunk, csak elővesszük és kisütjük, vagy öt percre a sütőbe helyezve átforrósítjuk.


A gyúrt tésztának egyedi illata lesz, ha narancshéjjal, máskor fahéjjal, kakaóval vagy őrölt kávéval ízesítjük. Nem kell sok belőlük, csak leheletnyi. Darált diót vagy kókuszreszeléket is adhatunk a tésztához, ezekből több kell, és ennek megfelelően kevesebb liszt.


A lapos kekszek kiválóan megfelelnek ültető-kártyának. Csak a kávéra vagy vacsorára érkezők nevét kell kevés cukormáz segítségével ráírni. Az ilyen kedves figyelmességnek mindenki örülni fog még akkor is, ha a nevet nem sikerül a legszebben megrajzolni.


Ajándékképpen süthet bármit, ami legalább egy hétig eláll, és szépen be lehet csomagolni. De vihet vendégségbe félkész terméket is: csavaros üvegbe keverje össze a száraz hozzávalókat – lisztet, cukrot, kakaót, ízesítőket. Az üvegre írja rá, mennyi friss tojás, vaj, tej vagy tejföl kell a tésztához.


Időt és energiát spórol, ha egyszerre két tepsiben süti a finomságokat. Félidőben cserélje meg az alsót a felsővel. A sima kakaós tésztát díszítheti porcukorral. Tortasablon segítségével mintát szórhat a tetejére.
 

Kapcsolódó cikk:

10 perces almás leveles süti

Isler újragondolva
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!