szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Amit a zöldségekről tudnunk kell

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 05.


Sokszor gondot okoz a vásárolt vagy a megtermelt zöldségek frissen tartása. Ezekkel az apró,de hatásos trükkökkel csodát tehetünk.

Amit a zöldségekről tudnunk kell

A hűtőszekrény zöldségtárolójában tartsunk egy száraz szivacsot. Ez magába szívja a nedvességet, és így elkerülhetjük a penészedést és az élelmiszer romlását. Enyhe fokhagymaízű lesz a salátánk, ha fokhagymával bedörzsölt tálba tesszük.

Mielőtt a mosott salátát tálba tennénk, tegyünk bele egy felfordított kistányért. A salátalevélről lecsepegő víz a tányér alá folyik, és nem áztatja el a salátát.

Zöldsaláta frissítése:

Keverjünk egy tál vízbe 2 evőkanál citromlevet, rakjuk bele a salátát, és tegyük a hűtőbe 2 óra hosszára. Ropogós marad a zöldsaláta, ha műanyag zacskóban tesszük a hűtőbe.

Ha fonnyadt a saláta, friss vízzel szórjuk le a leveleket, majd tegyük be egy konyharuhába, és egy órára rakjuk a hűtőbe.

Tippek zöldségek előkészítésére

Nem vész el a vitamin és kisebb a megromlás veszélye is, ha előkészítés és főzés között a lehető legkevesebb idő telik el.

A padlizsánszeletek mindkét oldalát sózzuk meg, és fél órát hagyjuk állni. Egyszer forgassuk meg, hogy kijöjjön belőle a keserű lé. Öblítsük le, majd papírtörlővel szárítsuk meg.

Paradicsomhámozás esetén a paradicsomot mártsuk 1-2 percre forró vízbe, majd tegyük hideg vízbe. Ettől a bőre felhasad, könnyen hámozható lesz.

A paprikát úgy hámozhatjuk meg, hogy a nyársra húzzuk és láng fölé tartjuk. Így körben megpörkölődik, majd papírtörlővel dörzsöljük le a bőrét.

Ha finomra vágott hagymára van szükség, reszeljük le a hagymát, a végét hagyjuk rajta, mert az összetartja a hagymát reszelés közben

Ha el akarjuk kerülni, hogy tisztítás közben ne sírjuk el magunkat, akkor a gyökeres végét utoljára vágjuk le illetve folyó víz alatt hámozzuk, a levegőt pedig a szánkon keresztül vegyük.

Kapcsolódó cikk: Ezt ne felejtsd el októberben
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia