szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Az extrém fürdők szerelmesei

Scheftsik Tamás, 2013. okt. 29.


Szeretne egyedi fürdőszobát, de nem igazán tudja, hogyan is kezdjen neki? Pedig a feladat nem is olyan nehéz, mint hinnénk. Az emberek egyre kevésbé szeretik az egyen megoldásokat, így rengeteg ötletet meríthetünk a netet böngészve.

Az extrém fürdők szerelmesei

Persze egyes esetekben elképesztő butaságokba is belefuthatunk, de sokszor találunk igazi gyöngyszemeket is. Ilyenek például az egyedi szaniterek, a led fénnyel ellátott csapok, vagy éppen a hálóval a szó szoros értelmében egybeépített fürdőszobák is.

Fények

Talán még a legszolidabb egyediséget a fényekkel lehet elérni. Ez különösen igaz a fürdőszobában, hiszen itt eléggé kötöttek a lehetőségeink, ha nem akarunk extrém bútorzatot, akkor mással nem nagyon tudunk játszani, csak a fényekkel, erre azonban több lehetőségünk is van. Mindenek előtt az egyébként is bekerülő lámpákat dobhatjuk fel egy kicsit. Ne egy plafonra simuló, lapos darabot válasszunk, vagy egy hétköznapi négyégős változatot. Szerezzünk be egy fekete gyöngyökből kirakott darabot, ami elegánsan lelóg a plafonról. Ehhez fekete-fehér szőnyegeket és kádkilépőket társítva elegáns és szokatlan hatást érhetünk el.

A fények megjelenhetnek a szanitereken is. Pontosabban a csapokon, méghozzá azért, hogy a vizet megszínezzék. Igen, gyakorlatilag fényterápiáról van szó, bár azért ez egy kicsit erőltetett. Mindenesetre biztosan egészen más élmény egy szikrázó pirosas zuhatag alatt állni, vagy éppen egy harsogó élénkzöld árnyalatú vizet kortyolni a kezünkből.

Egyedi formatervek

Aki hajlandó ennél egy kicsit mélyebbre is nyúlni a zsebében, annak lehetősége van egyedi bútorok, illetve egyedi szaniterek beszerzésére. Nem csak a színeket lehet itt variálni, hanem az anyagoktól elkezdve a mintákon át egészen a formatervekig. Arról már sokszor volt szó, hogy milyen csodálatos hatást lehet elérni fa kádak és mosdók segítségével, és milyen meghökkentőt ugyanezen darabok üveg kiviteleivel.

Nagyon mutatós az is, ha a szanitereket mozaikcsempével rakják ki, de még szebb, amikor keleties, marokkói hangulatú csempéből készítik el. Akiknek még ez is kevés, azok rendelhetnek függőágy-szerű, gömb alakú, illetve magas sarkút mintázó kádakat is. Persze a kézmosók között is vannak egyedi darabok, melyeket vagy designer boltban szerezhetünk be, vagy legyártathatunk, de arra mindenképpen érdemes készülni, hogy az áruk elképesztő határokat is súrolhat.

Elhelyezés

A szokatlan, extrém fürdőszoba nem csak a belbecs miatt lehetséges. Az is nagyon nagy hatással lehet erre a helyiségre, hogy hol is helyezzük el. Hiába intim szobáról van szó, megtörhető a hangulata, ha hatalmas ablakokkal látjuk el, melyek a kertre, vagy egy magasabb emeletről a városra néznek. Persze ehhez kell némi exhibicionizmus is, de valóban egyedi lesz tőle a szoba.

Érdekes megoldás, amikor a fürdő nem kap külön helyiséget, hanem egybeépül a hálóval. Ez persze azt is eredményezi, hogy valószínűleg több fürdőszoba is kap helyet a házban, hiszen ez a fajta budoár kifejezetten intim. Az így kialakított vizes helyiségek azonban áldozatokat is követelnek, hiszen a megfelelő szellőzés elengedhetetlen, amennyiben a penészt szeretnénk elkerülni. És persze az ezt is jelenti, hogy a krémek, kencék, szappanok fésűk és törölközők nem lehetnek művészi összevisszaságban a polcokon, mert amikor a hálóba belépünk olyan érzésünk lesz, mintha rendetlenség lenne.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!