szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Az idei kert-kiállítás

Scheftsik Tamás, 2012. márc. 30.


Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a sportarénában a gardenexpo, melyen a különböző virágok legszebb egyedei mellett rengeteg hasznos, szép és ötletes dologgal találkozhatunk, melyek hozzájárulnak kertünk és közvetlen környezetünk széppé tételéhet.

Senkit ne tévesszen meg a név, ezen a kiállításon nem a virágokon van a hangsúly. Igaz, találkozhatunk velük, nem is kis számban, de jellemzően inkább a kerti szerszámok, sütők és ülőgarnitúrák színes kavalkádja tárult a szemünk elé.
 

Az idei kert-kiállítás

Bútorok

 

Csodálatos darabokkal találkozhatunk a kiállítás területén. Azt persze tartsuk szem előtt, hogy ilyenkor a kereskedők nem éppen a legolcsóbb darabokat állítják ki, úgyhogy még a kiállítási kedvezménnyel együtt sem nagyon ússzuk meg az esetleges vásárlást 100.000 Ft- alatt. Minden kerti ülőalkalmatosságot ki lehetett próbálni- lelkesen eleget is tettünk a kiállítók invitálásának- és el lehet morfondírozni, hogy milyen jól mutatna egy-egy darab a kertben vagy a teraszon. Hintás és árnyékolós, fekvő és ülő, páros, egyszemélyes és sok férőhelyes darabokkal is találkozhatunk. 


 

 

A luxus kerti fotelek mellett természetesen nem maradhattak ki, a szabadban elköltött ebéd kellékei sem. Az asztalok és székek a legtöbb esetben fából készültek, gyönyörűen megmunkálva és lakkozva. A kényelmükre biztosan nem lehet panasz, a pénztárcánkra gyakorolt hatásuk azonban koránt sem elhanyagolható.

 

Medencék

 

Ha már luxusgarnitúrával ékesítjük a kertet, elmaradhatatlan kellék a medence is. Találkozhattunk egyszerű kivitellel, vagyis „csak” lubickolni lehet a vízben, semmi más nem történik, de persze szép számmal akadtak jakuzzik is. Volt, amelyiket kifejezetten a szabadba ajánlottak- hófehér kövekkel körberakva a feszített víztükröt-, és akadt olyan is, mely a nagyobb teraszon, vagy a lakásban is ideális. Azoknak, akik ennél is többre vágynak, nem kell elkeseredniük, hiszen találkoztunk olyan darabbal is, mely medence és pezsgőfürdő egyben. Vagyis a 2 személyre kialakított légbefúvós ülőrész mellett egy hosszú, ellenáramoltatóval ellátott, így úszásra is alkalmas résszel van megtoldva.

 

Kertek

 

Amellett, hogy a legszebb kovácsoltvas lugasok, kőből épült kerti sütők, vagy visszafogott, többszemélyes fa dézsák is voltak a területen, komplett kertekkel is találkozhattunk. Köztük különösen kedves volt számunkra a Japán kert, melyben csobogó éppúgy volt, mint apró medence, aranyhalak, vagy éppen Buddha szobor. Ebbe a miliőbe ugyan nem illik, de válogathattunk a kerti sütők széles kínálatából is. Épített és mobil kivitelben egyaránt találkozhattunk velük, az egészen egyszerűtől az olyan extra darabokig, melyek mindenre képesek- igaz én elakadtam a 3. funkciónál, így nem tárult fel előttem a titok, hogy vajon a hússütéshez mért is kell 20 gomb és kapcsoló-, persze koránt sem olcsón.


A kert széppé tételének minden eszközét megtalálhattuk a kiállítás területén, így a férfiak egyik kedvenc kerti játékszerét is, a fűnyíró traktort. A készülék neve nem fedi a valóságot, hiszen a szó arra enged következtetni, hogy bumfordi, lassú gépek szelik majd a kertet, holott ezek a masinák áramvonalasak, ultramodernek, és bizony egészen más élmény velük füvet nyírni, mint a kézi, tologatós elődjükkel.

 

 

Virágok

 

Jellemzően a különlegesebb fajok, vagy olyan virágok voltak kiállítva, melyek grandiózus kinézetükkel nyűgözték le a látogatókat. Természetesen meg is lehetett vásárolni a szépségeket, vagy akár mag formájában is haza lehetett vinni. A szívemnek nagyon kedves innovációk is jelen voltak a minél szélesebb körű terjedés jegyében: a „zöld” tető, vagyis az a megoldás, amikor a komplett tetőszerkezetet növények fedik, megoldva ezzel a tökéletes szigetelés, és a nyári hűtés funkcióját. Ezenkívül a másik érdekes lehetőség, amit akár a nappali falán is alkalmazhatunk. A függőleges kertek létrehozása, melyek amellett hogy jobbá teszik a lakás levegőjét igazán egyedi látványt is nyújtanak.


 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia