szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Az ízléses tévé szekrények titka

Scheftsik Tamás, 2013. szept. 30.


A nappali egyik fő eleme rendszerint a tévé. De ez az eszköz nem áll csak úgy magában, hanem szekrényen, tartón kap helyet. Így pedig adódik a kérdés: hogyan találhatjuk meg a legideálisabb tévé szekrényt

Az ízléses tévé szekrények titka

Kis asztal

Ez az első, és a legtöbbször felhasznált lehetőség, hiszen nagyon olcsó, és egyszerű. Nem kell hozzá más, csak egy kis emelvény, ami a legtöbb esetben egy kis asztalka, alul bepolcozva. Semmi cicoma, semmi extra. Persze ha szeretnénk, akkor kaphatunk olyan változatokat is, amik ennél valamivel komolyabbak, de tulajdonképpen csak az esztétikai szempontok alapján változnak. Elfér bennük minden olyan technikai kütyü, ami a tévéhez kell, és nem foglalnak sok helyet.

Kompakt

Itt már sokkal inkább beszélhetünk szekrényről, hiszen ezek a szerkezetek fölfelé is kiterjednek. Már nem csak a legszükségesebb eszközöket lehet bennük tárolni, hanem sok egyéb dolgot is, és magának a szekrénynek is van díszítő funkciója. Ennek köszönhetően már nem is olyan egyszerűek. A megfelelő hatás kedvéért arra is figyelni kell – különösen ebben az esetben – hogy fal mekkora, amire a szekrény kerül. Ez ugyanis alapvetően befolyásolja a kivitelt, és persze a színt is. Bár nagyon szép egy kompakt szekrény, és hasznos is, ettől függetlenül, ha nagyon be kell szorítani két fal közé, akkor összenyomja, lerövidíti a teret, ami nem tesz jót a lakás belső hangulatának.

Hatalmas rendszer

Nagy ház nagy bútorok – hihetnénk joggal, de a mai elvárásoknak ez az elképzelés már nem igazán felel meg. Egy 100 évvel ezelőtti kúriában csodálatosan mutattak a robosztus, hatalmas bútorok, ám ezekben az épületekben bajos találhattunk volna tévét. Napjainkban – mivel a terek is jellemzően kisebbek – nagyon óvatosan kell bánni ezekkel a monstrumokkal. Ez nem jelenti azt, hogy nincs az a miliő, amibe tökéletesen passzolnának, csupán arról van szó, hogy hiába rendelkezünk egy-két darabbal, nem ezek lesznek a jolly jokerek, amikor a szobákat tervezzük. A hatalmas rendszerek nyomasztóak lehetnek, főleg ha a színük is sötét, ráadásul első ránézésre is kiderül, hogy egy vitrinnek kialakított mélyedésbe került a tévé, ami kicsit ügyeskedő megoldás. Ha már mindenképpen ragaszkodunk egy ilyen darabhoz, akkor egy ügyes kezű asztalossal egy kicsit alakíttassuk át, hogy a hangulata megmaradjon, de a modern elektronika se üssön el tőle.

Szellős megoldás

Az egyik legkedveltebb megoldás a hatalmas rendszereket ötvözi a kis asztalkával. Tulajdonképpen több, különálló szekrényről van szó, melynek egy része a falra, egy része a padlóra kerül, de ezek mégis egységet alkotnak. Megvab az az előnyük, hogy rakodófelületet biztosítanak, de mivel nem építették össze őket, így a teret sem uralják. Sőt, ennek az apróságnak köszönhetően azt is megoldhatjuk, hogy egy alapvetően tömegcikk szekrényt egyedien a magunk szájíze szerint igazítsuk, variáljuk. Abban az esetben azonban ez sem jó megoldás, ha a hely nagyon kicsi, ekkor inkább az asztalkás verzió a nyerő. Vagy nagyon nagy a tér, ebben kissé idétlenül fest a falon elszórt 2-3 vitrin, plusz a tévé alsó állványa. Ekkor ne ragaszkodjunk a szekrényekhez, legalábbis a tévé szempontjából. A készülék mehet a falra, egy tartó konzolra, a szekrényeket pedig optimálisan el lehet rendezni a térben.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!