szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Happy End: az örökbefogadott kutyus

Vig Ágnes, 2013. szept. 02.


Már nem emlékezett mióta kóborol az utcán. A környékbeli gyerekek csak Dokinak hívták, mert a háta fehér volt, mintha köpenyt viselne. Kis bolyhos fülét előrecsapva szedte apró lábacskáit. Próbált valakihez csatlakozni…nem sok sikerrel.

Happy End: az örökbefogadott kutyus

Az egyik házba nemrég költöztek be, a falépcsős, tornácos bejárat előtt nem volt még kerítés. Ezt a helyet mindig felkereste, legtöbbször itt került valami éhes gyomrába. Kedves emberek laktak a házban. A kislány szívesen játszott vele és ő nem bánta. Egyre gyakrabban töltötte idejét ennél a háznál. Szerette a falépcsőt, főleg ha reggelente odasütött a felkelő nap.

A háziak csak azt vették észre, hogy a kiskutya már ott él velük. A lábtörlőn alszik, megugatja a kerítés nélküli ház előtt elhaladókat, farok csóválva üdvözli őket, ha hazaérnek és bizalommal néz rájuk meleg-barna  okos szemeivel. Már családtagnak számított. Ha nem volt a ház előtt aggódva keresték a szemükkel, remélve, hogy nem kószál el, nem esik bántódása.

Megszerették ezt a kedves kis fehérköpenyes keverék kutyát a jellegzetes barna foltocskával a hátán. Már az ő kutyájuk volt. Eleinte csapzott, koszos és sovány, de kapott féreghajtót, oltást és rendes ételt. Kezdett kifényesedni a szőre is. Zsuzsa büszkén mesélte, hogy mióta ők etetik, milyen szépen kigömbölyödött.

Aztán meglepetés érte őket. November végén négy kis formás barna gombócot helyezett el a garázsban, abban a kis kutyaólban, amit neki készítettek. Örültek is neki, hiszen új kis lények világrajövetele mindig izgalmas, szívet melengető élmény, de aggódtak is, hiszen sohasem volt azelőtt kutyájuk. Most mit kezdenek majd 5 kutyával!?

De igazából élvezték. A kiskutyák csuda aranyosak voltak. És ahogy ez már lenni szokott, az új élethelyzet meghozta az új megoldásokat. Az egyik kicsit, Matyikát befogadta egy barátjuk. 6 hét elteltével hirdetést tettek fel az újságban. Vitéz a szomszéd bácsi testvéréhez került, aki vadászni jár vele. Zsömikét egy ötgyerekes család vitte haza mindenki nagy örömére, sosem unatkozik. Buksi volt a leg gyámoltalanabb, őt megtartották, mert már nagyon hozzászoktak, hogy több kutyájuk van. A kutya százszorosan visszasugározza a szeretetet és törődést, amit kap.

Kapcsolódó cikk:

Figyelj Cirmi
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia