szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Balkonnövény és virág

A migrénűző őszi margitvirág - Videóval

A migrénűző őszi margitvirág - Videóval
Ez a rövid életű évelő a Kaukázus környékéről származik, de régóta elterjedt gyógy és fűszernövény Európában is. Anyafűnek is hívják, nevét annak köszönheti, hogy az elmúlt századokban a szülési fájdalmakra alkalmazták.

Az őszi kikerics

Az őszi kikerics
Hazánkba nyirkosabb réteken, erdei tisztásokon vagy domboldalakon, ártéri és hegyi erdőkben olykor tömegesen található évelő, mérgező növény. Észak-Afrika, Dél-, Közép, és Nyugat- Európa nyirkos rétjein honos.

A selyemmályva

A selyemmályva
A mályvafélék közé tartozó virág trópusi és szubtrópusi őseit tudatos munkával keresztezték a nemesítők. Így jöttek létre azok a látványosan virágzó gyönyörű hibridek, amelyek alig emlékeztetnek szerény őseikre.

Vágott virág ABC

Vágott virág ABC
A tartósság legfontosabb feltétele, hogy a virág friss legyen, amikor megvásároljuk. Legtöbbször már a virágüzletben eldől, hogy tartós lesz-e a virág, vagy sem. A leszállított áron kínált, feltűnően olcsó virág általában az utolsó napjait éli. Már hetek óta az üzletben áll nappal és a hűtőszekrényben éjszaka.

Virágokról, növényekről ez is, az is 2. rész

Virágokról, növényekről ez is, az is 2. rész
Előzménye: Virágokról, növényekről ez is, az is A virágágyás gondozása folyamatos elfoglaltságot biztosít egész nyárra. Rendszeresen öntözni kell és a kiültetés utáni szakaszban, amíg a virágok össze nem záródnak a talaj felett, gyomlálni is kell.

Virágokról, növényekről ez is, az is 1. rész

Virágokról, növényekről ez is, az is 1. rész
Miért mondjuk valakire, hogy mimóza?   Egy kicsit a hagymásokról...   A hagymások ideális ültetési ideje...

Réti legyezőfű

Réti legyezőfű
Végre sikerült egy olyan növényem inkognitóját felfednem, melyet évek óta gondozok, szaporítok, gyönyörködöm benne, a megérzéseim, pusztán a tapasztalati úton szerzett szerény ismeretimmel.

A meglepetés virága

A meglepetés virága
Különlegességgel ajándékozott meg az idei nyár. Pontosabban egy virágom. A sansevieria azok közé tartozik, melyek nem kényeztetik az embert virágokkal.

A koszorúfutóka - Videóval

A koszorúfutóka - Videóval
Nőnapra kaptam egy csodálatosan nyíló cserepes virágot. Még nem találkoztam vele, nagy izgalommal jártam utáni, mi is ez a növény.

Pünkösdi Virágálom

Pünkösdi Virágálom
Székesfehérváron 2011-ben Rohamtempóban peregnek a napok. Megint eltelt egy esztendő és Pünkösd alkalmából Székesfehérvár belvárosa ismét csodálatos élménnyel ajándékozta meg látogatóit: virágba öltöztette nevezetességeit. A tavalyi esztendő gazdag virágpompájához képest azonban idén tematikus helyszínválasztás történt. Kapualjak, kapubejárók és bejáratok öltötték magukra a környékbeli virágkötők ötletes virágkompozícióit. És hogy miért éppen kapu? Talán azért, mert a kapu szimbolikus jelentéssel bír, minőségi változást jelent, valami új kezdetét.

A festőmályva - Videóval

A festőmályva - Videóval
A festő vagy fekete mályva többéves termesztett növény. Az első évben a tőrózsája fejlődik ki, és csak a második évtől virágzik és 4-5 évig is él. A harmadik, de főleg a negyedik évben többnyire elpusztul, vagy jelentősen csökken a virághozam, emiatt már nem gazdaságos továbbtermeszteni.  

Szirmok a konyhában

Szirmok a konyhában
Színesek, szépek, illatosak, szemet-lelket gyönyörködtetőek. Az ókorban előszeretettel használtak virágokat az ételek díszítésére, ma már egyre több étteremben, cukrászdában találkozhatunk illatos szirmokkal díszített húsételekkel, salátákkal, süteményekkel.

Szőrös ökörfarkkóró - Videóval

Szőrös ökörfarkkóró - Videóval
Utak mellet, napos, cserjés helyeken, legelőkön az egész országban vadon terem. Egy vagy kétéves növény, gyökere kissé elágazó, orsószerű. Szára 50-200 cm-re is megnőhet, ötszögletű, egyenes, virágzáskor elfásodik.

Liliom ABC - Videóval

Liliom ABC - Videóval
A liliomok nyitott csésze alakú, bókoló turbánszerű vagy kelyhes harang alakú virágok. Származási helyük Amerika, Ázsia, Európa. A napos, némelyik a félárnyékos helyet és a tápanyagban gazdag talajt kedvelik. Gondoskodjunk a megfelelő vízelvezető rétegről. A liliomok nagyon érzékenyek a pangó vízre.

A kapaszkodó szégyenlősvirág - Videóval

A kapaszkodó szégyenlősvirág - Videóval
A bársonylevélfélék családjába tartozik, levelei átellenes állásúak. A virágok világító tövisek, a párta hosszú csövű, torkában sárga foltokkal, az 5 pártacimpa közül a két felső több mint fele hosszáig összenőtt.

Rózsatörténelem - Videóval

Rózsatörténelem - Videóval
A színe, szépsége, fensége és illata alapján a rózsát gyakran a „virágok királynőjének” nevezik. Az emberemlékezet óta talán a legkedveltebb virág, a költők gyakran megéneklik magasztosságát. Sok monda és mese fűződik hozzá.

A varjúhájfélék változatossága - Videóval

A varjúhájfélék változatossága - Videóval
Fehér varjúháj   Húsos hajtású, gyepképző növény. A Sedum album heverő szára a szárcsomóknál legyökeresedik. Virágos hajtása felálló vagy felemelkedő, levelei szórt állásúak, fényesek, élénk zöldek.

Csabaíre vérfű

Csabaíre vérfű
A csabaíre feltehetőleg a Mediterráneumból származik. A nyugat-európai kertekben a 16. század óta ültetik fűszer és főzeléknövényként. Nálunk elég gyakori vadvirág, sziklás és száraz gyepekben, mezsgyéken.

Séta a kertben

Séta a kertben
Több hete már csak az esőre gondolok, Az eget kémlelve, meg-megállok. Kezemben kannával, mentem a csaphoz Mentem, serényen…
Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia