szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Beteg a füvem

Ancsiiii     1 477 napja     0 megtekintés
Kedves Szakértők!
Pár hete a képeken látható betegség ütötte fel a fejét a füvemben. Segítségüket kérem, hogy mi is lehet ez a betegség, illetve, hogy mivel is tudnám kezelni a füvemet. Gyanítom, hogy valami gombabetegség lehet. Ha permeteznem kell, akkor kérem legyenek kedvesek azt is megírni, hogy reggel vagy este célszerű a hatóanyagot kijuttatni, illetve utána be kell e öntözni a talajba vagy sem. Válaszukat előre is köszönöm! Ancsi
0
0
szavazat
Beteg a füvem Beteg a füvem Beteg a füvem Beteg a füvem


4 HozzászólásSzéles Levente
2016. júl. 31. (1 437 napja)
Kedves szakértők!

Én is ugyan ezzel a problémával küzdök, habár nekem hópenészes lett a füvem. 2napja este fele bepermeteztem Trifnederrel úgy ahogy sok másik válaszban is leírták, de ma reggel még minidig ott van a gomba, talán 1 fokkal jobb, de mára új kalapos gombák is megjelentek, nagyobb számban mint eddig (kezelés előtt) mit tehetek? Mit ronthattam el? Füvet is nagyon kéne nyírni, az utóbbi pár napban rengeteg eső esett. Válaszukat előre is köszönöm.
Ancsiiii
2016. júl. 14. (1 454 napja)
Kedves Izabella!
A permetezés megtörtént, némi javulást hozott. A hét elején újra bepermeteztük (eltelt több mint három hét), mert sajnos máshol is elkezdett sárgulni a fű. Ma reggelre talán a sok eső miatt romlott a helyzet. Mit tudnék csinálni, hogy ne terjedjen tovább?
Kattintson a képre a nagyításhoz
Ancsiiii
2016. jún. 23. (1 475 napja)
Kedves Izabella,
köszönöm szépen válaszát, így fogok tenni.
Üdvözlettel,
Ancsiiii
Mártha Izabella
2016. jún. 22. (1 476 napja)
Kedves Érdeklődő!

Valóban gomba betegsége van a gyepnek, javaslom a Trifender alkalmazását. Esti órákban permetezze le a gyepet, utána alaposan öntözze be a talajba a készítményt.

Üdvözlettel,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.