szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Bio megoldások a paradicsom termesztésben

Szépzöld, 2018. aug. 03.


A növényvédelmi lehetőségek között napjainkban fokozatosan teret nyernek a környezetkímélő módszerek, és egyre több kertbarát igyekszik ebben a szellemben gondozni a növényeit, legyen szó akár virágos balkonnövényekről, akár kerti zöldségnövényekről.

Bio megoldások a paradicsom termesztésben

A környezetet nem terhelő biológiai készítmények használatával nemcsak kíméljük környezetünket, hanem sem az embereket, sem a házi- vagy vadállatokat sem fenyegeti semmilyen veszély a zöld megoldásoknak köszönhetően.

2018-ban az Óbudai Megfigyelőkertben Zsigó György által beállított bio paradicsom kísérletek videóit folyamatosan nyomon követhetjük és a leszüretelt termések mennyiségét és minőségét az elkészült fotók igazolják:

 

 

 

A gondosan elültetett vagy elvetett növényeket számos talajból támadó veszély fenyegeti. Ezek a kártevők és kórokozók nagy problémákat jelenthetnek, sok esetben a növényeink teljes pusztulásához vezethetnek. A Kwizda Agro által forgalmazott, a káros gombákat és kártevőket korlátozó és a növényeink számára egészséges talajéletet biztosító, hasznos gombaszervezeteket tartalmazó mikrobiológiai készítményeket alkalmazva (Artis, Trifender Pro) környezetkímélő módon fékezhetjük a károsítók terjedését, és egyúttal javíthatjuk a talaj biológiai egyensúlyát. A hasznos mikroorganizmusok használata az emberi vagy állati egészségre tekintve semmilyen kockázatot nem jelent!

A növények vegetatív–generatív egyensúlya könnyen felborul. Ha generatív irányba tolódik, akkor túlkötés alakul ki, miközben a lombtömeg növekedése leáll, így nem képes a nagy tömegű termést kinevelni. Vegetatív túlsúlyban pedig buja a lombozat, ugyanakkor csökken a virágok száma, sőt terméselrúgás tapasztalható. Ilyenkor nő az állomány gombás-baktériumos betegségekre való fogékonysága is.

Az Alga 600 készítmény alkalmazásával jobb lehet a kötődés és gyorsíthatjuk a termésérés folyamatát. Ez egy nagyon tömény, sárga tengeri algát tartalmazó öntöző műtrágya, ami biológiai termesztésben is alkalmazható. Kiemelkedő hormontartalma révén az intenzív növekedési időszakban, illetve virágzáskor kijuttatva jelentős kötődést fokozó hatással bír.

A másik biostimulátor, az Amino Total egy nagyon magas aminosavtartalmú öntöző trágya. Erőteljes energizáló, stimuláló hatással bír, mivel energiát spórol a növénynek, javítja a növényi kondíciót, fokozza a stresszhatások elleni tűrőképességet. Továbbá növeli a pollentermést, javítja a kötődést, színesedést, valamint javítja és gyorsítja a tápelemek felvételét. Használata intenzív növekedési időszakokban javasolt!

Bővebb információk a kisfilmekben láthatók!

Kapcsolódó cikk: 12 kézenfekvő bio tipp - Így használd!

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia