szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Biokertészet

Aki allergiás az így kertészkedjen!

Aki allergiás az így kertészkedjen!
A pollenallergiásoknak sem kell lemondaniuk a tavaszi kerti munkákról, de nem árt, ha ügyelnek arra, hogy mikor végezzék a munkálatokat és mit ültessenek.

Sikeres növénytermesztés az üvegházban

Sikeres növénytermesztés az üvegházban
A fűtés elengedhetetlen a fagymentes üvegházhoz. Fontos a beépített termosztát annak érdekében, hogy a készülék automatikusan bekapcsoljon, amint a hőmérséklet fagypont alá esik.

Sokoldalú kert, gazdag termés

Sokoldalú kert, gazdag termés
Az ehető virágú és az aromás levelű növények tökéletes partnernek bizonyulnak, és változatosságot visznek a zöldséges ágyba.

12 kézenfekvő bio tipp - Így használd!

12 kézenfekvő bio tipp  - Így használd!
Magvak, szőlő, sárgarépa, fokhagyma vagy minimalizált vegyszeres védekezés? Mire jó ez? Néhány alapötlet, mégis egyszerűsíti és megoldja napi gondjainkat az éppen induló, zöldülő kertben.

Ez az egész éves kényeztetés jutalma

Ez az egész éves kényeztetés jutalma
A növényeket leggyakrabban a két kezünkkel is gondozhatjuk, de jó, ha rendelkezünk néhány segédeszközzel. Nem muszáj a legdrágábbat megvenni, de ügyeljünk a kerti szerszámok minősségére, a biztonságos kivitelezésre és az egyszerű kezelhetőségre. A rendszeres tisztítás és karbantartás növeli a szerszámok élettartalmát.

Hagymás mesterfogások télen is

Hagymás mesterfogások télen is
Kedvenc hagymásaink nélkül télen sem maradhatunk, legalább olvassunk róluk, ha már csodálatos pompájuk most még várat is magára. Hagymások, gumósok szaporítását mindannyin könnyen elsajátíthatjuk. Figyelem, mesterfogások következnek!

Miért vizsgálgassuk a talajt?

Miért vizsgálgassuk a talajt?
Nem árt talajvizsgálatot végeztetni, amit általában kertészetek vagy erre szakosodott profi cégek végzik. A mintavétel és az elemezgetés legideálisabb időszaka késő ősz és kora tavasz. Nem árt, ha tisztázzuk, hogy milyen tápanyagok hiányoznak a talajból.

Mire jó az áfonya?

Mire jó az áfonya?
Az áfonyák a hangafélék családjába tartozó fajok. A trópusi hegységekben kb. 300 áfonyafaj őshonos. Sok áfonyafaj él Észak-Amerikában, Alaszkán, Madagaszkáron, Dél-Ázsiában. Európában a leggyakoribb három faj a fekete áfonya, a vörös áfonya és a tőzegáfonya.

A profi növényszárítás titka

A profi növényszárítás titka
A növények szárítása ma már nemcsak a diákok iskolai feladata. A közelmúltban jelentősen növekedett az így tartósított fajok száma, amelyeknek nemcsak díszítő, hanem egészségügyi okai is vannak. Az újonnan felfedezett fajok is arra ösztönöznek bennünket, hogy további szárítási módszerekkel kísérletezzünk.

Kihagyhatatlan rózsakaland

Kihagyhatatlan rózsakaland
Rózsák metszése, gondozása, trágyázása nélkülözhetetlen feladat. Hogyan vágjuk le a rózsaszálat a tőről a növény sérülése nélkül? Nézzük kinek lesz lelki ereje ahhoz, hogy a friss töveken lévő legelső bimbókat eltávolítsa a növény érdekében!

Így ápold szakszerűen a rózsát!

Így ápold szakszerűen a rózsát!
Rózsáinkat két irányból is veszély fenyegeti. Az egyik a növényi betegségek, gombakártevők pusztítása, a másik az állati kártevők, levéltetvek és egyéb szívó kártevők ámokfutása. Fogadjunk meg néhány egyszerű szabályt és nem fogunk rossz időben és feleslegesen sokszor a permetező után nyúlni.

Íme, a talajlakó kártevők gyilkosa!

Íme, a talajlakó kártevők gyilkosa!
Az enyhe télnek köszönhetően sok rovar telelt át a kertjeinkben, amik mostanra sok bosszúságot okozhatnak a kertkedvelőknek. Különösen a talajlakó kártevőkre érdemes figyelni, amiket ha későn veszünk észre sok esetben az egész növényállományt kipusztíthatják.

Rejtőzködő veszedelem!

Rejtőzködő veszedelem!
A hűvös és csapadékos időjárás a hónap első felében különösen kedvezett a meztelen csigák elterjedésének. Sok torkos tolvaj lesben áll ésa friss zöldség növényeinket fenyegeti! Ne hagyjuk, hogy ők egyék meg, amit mi termeltünk!

Bio tippek az egészséges rózsáért!

Bio tippek az egészséges rózsáért!
Sajnos a betegségek és kártevők miatt gyakran nem olyan vonzó a rózsák látványa a kertünkben és a várva várt viágok helyett már csak elszáradt szárakat és barna leveleket találunk.  Ezek a bio tippek megmutatják, hogyan kell megvédeni a rózsát vegyszerek nélkül a károsítók ellen, hogy szép virággal kedveskedjenek nekünk!

Harcoljunk a gombák ellen a természet erejével!

Harcoljunk a gombák ellen a természet erejével!
A különböző gombabetegségek sok bosszúságot okozhatnak a kertkedvelőknek. Ezek megszüntetésére választhatjuk a hagyományos kémiai védelmet, de sokan nem is tudják, hogy vegyszermentes meloldások is léteznek!