szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Bütykölj trendi csillárt!

Scheftsik Tamás, 2013. nov. 11.


Elegáns csillárok saját kezűleg készíteni nem is olyan nagy ördöngösség. Persze az olyan darabok, amiket a boltban, horror áron lehet beszerezni sok esetben komolya szaktudást igényelnek, de azért akkor sem maradunk le eleganciában, ha mi magunk készítjük el a darabokat. Ehhez nem is kell olyan sok minden, mint ahogyan gondolnánk…

Bütykölj trendi csillárt!

Gömbök

Az elegáns csillárok készítésének egyik legkönnyebb módja az, ha egy már meglévő darabot alakítunk át. Ez többnyire egy olyan lámpa kell, hogy legyen, ami sematikus színekkel és egyszerű formákkal rendelkezik. Erre tökéletes a rizspapír gömb, amit a legtöbb áruházban be is lehet szerezni. Ezen könnyű dolgozni, hiszen mind színben, mind anyagban igen szabadon tudunk mozogni. Egyszerűen csak vágjunk ki fekete papírból néhány csillagot, és ragasszuk a fehér alapra. Ha egy kicsit extrább lámpát szeretnénk, akkor használhatunk gyöngyöket, strasszokat és színes lapokat is, amik segítségével nekünk tetsző mintákat alkothatunk a lámpára.

Két karika

Egy másik lehetőség, ha készítünk két fém karikát. Ezek közül az egyik kisebb, a másik nagyobb kell, hogy legyen, de hogy pontosan mekkora, az ránk van bízva. Azzal azért számolni kell, hogy a villanykörte bele kell hogy férjen a karikába, és az sem baj, ha egy kis távolság is van a díszek és a körte között. A nagyobb karikához drótok segítségével rögzítsük a kisebbet úgy, hogy valamennyivel alatta legyen. Ez nagyjából 5-8 centi távolságot jelent, de ennél lehet több is, kevesebb is.

A nagyobb karika adja a csillár alapját, a kisebb pedig a kiegészítő díszítést. Tehát a nagyobban kell megoldanunk a körte rögzítését. Akkor jó, ha valamivel lejjebb kerül a karika szélénél, tehát a két karika közé. Ezután jöhet a díszítés: válogathatunk az anyagok között, hiszen itt is nagyon széles a lehetőségek skálája. Egyszerű megoldás, ha fogunk egy fehér fonalat, és egyenlő darabokra vágjuk. Ezeket pedig akkurátusan hozzákötözzük, esetleg ragasztjuk a két karikához. Az így leomló fehér szálak egységes képet alkotnak és nekünk elegáns csillárunk lehet.

Ugyanezen elven, a tengerpartról hazahordott kagylókat is felhasználhatjuk. Óvatosan fúrjuk meg őket, hogy egy vékony szálra fel lehessen fűzni néhány darabot. Ezt ismételjük addig, amíg nem lesz elég szálunk ahhoz, hogy a lámpát elkészítsük a kötözős módszerrel.

Régi búra

Egy régi anyag lámpabúra is tökéletes alap lehet egy szép csillárhoz. Nincs is más dolgunk, mint a kifeszített részt szépen kidekorálni. A legjobb, ha az anyag vékony, mert akkor a kiömlő fény mintázatát is lehet alakítani. Vonjuk be a búrát fekete csipkével, és jól feszítsük ki. Az aljára készíthetünk fekete gyöngyökből egy körbefutó mintát. Ehhez fűzzünk néhány gyöngyöt egymás után kb. 5 centi hosszan, majd fokozatosan emeljük a hosszt, amikor elértük a 10 centit, akkor megint fokozatosan térjünk vissza az 5 centis részhez. Ezt addig folytassuk, amíg körbe nem érünk a búra alján-. Ezután csak fel kell erősíteni a körtére, és készen is vagyunk.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia