szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Búzafűlé házilag - Napi egészségturmix

Topor Erika, 2013. febr. 22.


A gyógyító zöld lé nagyon könnyen elkészíthető és rendkívül egészséges. Hogyan termeszd meg? Pár ötletet itt olvashatsz!

Búzafűlé házilag - Napi egészségturmix

Újévi hagyomány, búzát hajtatni, de eddig kevesen tudták, hogy ennek nem csak babonából van haszna (már ha a babonáknak haszna lehet), hanem komoly élettani jelentőséggel is bír a búzafű, pontosabban a belőle készült búzafűlé.


Termeszd otthon!


Az otthoni termesztés hatalmas előnye, hogy biztos lehet benne, hogy teljesen bio körülmények között nevelt búzafűből készül a nemes nedű.


Vegyél egy cserépnyi friss földet. A cserép tetejétől számítva 2 cm mélyen legyen a talajfelszín. A talaj tetejére szórd rá rétegesen a búzaszemeket. Nem baj az, ha egymásra vastagon fedésben vannak a szemek, így is teljesen ki fog csírázni!


Mielőtt elveted a magokat, érdemes egy órácskára vízbe megáztatni, hogy a szemek megdagadjanak, és vízzel telítődjenek. Így hamarabb fog kicsírázni. A csírázást az is segíti, ha átlátszó orchideacserépbe ültetjük, mivel így a rétegesen elszórt magok a cserép oldala felől is kapnak fényt, és így serkentjük az alsó elhelyezkedésű magok csírázását is.


Kaspóba téve rendkívül impozáns lesz, akár a lakás, konyha dísze is lehet!


Hogyan készül a búzafűlé?


Amint megnőnek a fűszálak, vegyünk egy éles ollót és szüreteljük le a terményt. Vágjuk meg úgy a szálakat, hogy 3-4 ujjnyi magas rész még megmaradjon. Így nem károsítjuk a füvet annyira, hogy a későbbiekben is „betakarítható lesz” a frissen megnőtt búzafű.


A levágott szálakat egy kevés szénsavmentes ásványvízbe tegyük, majd turmixgépbe alaposan turmixoljuk össze, hogy teljesen ihatóan pépes legyen. Lehetőleg ne szűrjük le, mert úgy a hasznos részek a szűrő rácsain nem férnek át. Nem csak a vitaminok és ásványi anyagokra van szükségünk, hanem a rostokra is!


Mire jó a búzafűlé?


Számos betegség ellen nyújthat kiegészítő kezelést: Cukorbetegség, rák, szívproblémák, érkatasztrófák, magas vérnyomás, elhízás, allergia, daganatos elváltozások, ízületi fájdalmak.


Mi található benne?


C-vitamin, A-vitamin, B-vitamin komplex: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, E-vitamin, K-vitamin. Kalcium, Vas, Nátrium, Kálium, Magnézium, Szelén, Cink.

 

Kapcsolódó cikk:

Zöldség kisokos 2.

Téli zöldség – a bimbós kel

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia