szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Changi Airport - a repülőtér, amelyért önmagában is érdemes Szingapúrba utazni

Szépzöld, 2014. aug. 28.


Pillangó- és orchideakert, vízi játszótér, interaktív elvarázsolt kert, és egy háromszintes bevásárló- és élményközpont minden csábítása – a szingapúri nemzetközi repülőtér, a Changi Airport szakmai profizmusa és prémium kategóriás luxusszolgáltatásai mellett egyedülálló létesítményeivel és programkínálatával is lenyűgözte a világ utazóközönségét.

Changi Airport - a repülőtér, amelyért önmagában is érdemes Szingapúrba utazni

Mindössze 7 évvel 1981-es megnyitását követően már elnyerte a világ legjobb légikikötője címet, s a Skytrax World Airport Awards a tavalyi évhez hasonlóan 2014-ben ismét a világ legjobb repülőterévé választotta. Lássuk, miért.

Egy élményközpont, ahová repülővel is lehet menni

A reptérhez tartozó látogatóközpont 350 kereskedelmi és 120 vendéglátó-ipari egységnek ad helyet. Dísztavakkal, szobrokkal, pálmákkal és egzotikus növények ezreivel tarkított egyedi kialakításának, és szinte minden igényt kielégítő létesítményeinek köszönhetően nemcsak a turisták kedvelik, de a helyiek körében is az egyik legnépszerűbb szabadidőközponttá vált. Elvarázsolt kertje, játszószobái, dodzsempályája, halúsztatója, gyermek-tévészobája, medencéje, alkotóműhelyei, vízi játszótere, s egy óriási reptér minden megcsodálnivalója önfeledt, élménydús időtöltést biztosít a gyermekek számára. A masszázs- és szépségszalonok, a fitneszterem, a folyamatosan vetítő ingyenes mozi, a repüléstörténeti kiállítás, az éjjel fényjátékkal gyönyörködtető napraforgókert, a világ legnagyobb plazmaképernyőjével ellátott pihenő, a különleges kaktuszokkal beültetett tetőterasz, Szingapúr legmagasabb beltéri csúszdája, s a számos hangulatos, szeparált pihenőhely pedig minden utazó számára lehetővé teszi, hogy valóban igényeinek megfelelő módon és környezetben nyerhessen felüdülést utazás előtt, közben, vagy után.

A Changi Airport legnépszerűbb látványossága a világ első reptéri pillangókertje. A több mint ezer trópusi lepke és a 6 méter magas vízesés megcsodálásával egy időben az érdeklődők a bábok pillangóvá alakulásának és első felrepülésének is közvetlen szemtanúi lehetnek.

És persze világ legjobb repülőtere

A Changi Airport jelenleg a világ ötödik legnagyobb forgalmú légikikötője: minden 90. másodpercben indít, vagy fogad járatot. 2013-ban több mint 57 millió utassal büszkélkedhetett, idén júniusban pedig – immár a 28. egymást követő évben – ismételten elnyerte az Ázsia legjobb teherszállítási repülőtere címet is.

A már a kezdetekben elért bámulatos sikerességét nagyban növelte a 2006-ban megnyitott JetQuay CIP terminál, amely személyre szabott exkluzív szolgáltatásokkal várja az erre igényt tartó utazóközönséget. A terminál a legmagasabb színvonalú, prémium kategóriás szolgáltatásait a Jetside Service-t választó vendégek számára nyújtja, akiknek nemcsak hogy az ügyintézésre nincs gondjuk – hiszen irataik és csomagjaik teljes körű kezelését a személyzet végzi el –, de akár még a reptér más vendégeivel való találkozást is teljes egészében elkerülhetik, hiszen a repülőgép és a terminál közötti közlekedéshez a Changi sofőrrel ellátott saját limuzint biztosít a számukra.

A Changi Airport a tervek szerint 2018-ban megnyitja 4-es terminálját. Emellett hatalmas beltéri kerttel és vízeséssel a központjában elkészül a négy terminált összekötő egyedülálló új létesítménye is, amely minden bizonnyal tovább növeli majd versenyelőnyét, s alighanem hosszú időre biztosítja helyének megőrzését a világ repülőtereinek élvonalában.

Forrás: http://www.changiairportgroup.com/cag/html/media-centre/media-gallery/

Cikket írta: Orbán Krisztina

Kapcsolódó cikk: Egy élet álma vált valóra!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!