szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Citromfüves torta

Bényei Zoltánné, 2008. jún. 25.


 A családom nagy kedvence a következő citromfüves torta, melyet a nyári szezonban többször érdemes a friss citromfű felhasználására bevetni.
 

 

  

Hozzávalók:

25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 1 marék apróra vágott citromfű.


Krémhez:

40 dkg tejszínes krémsajt / mascarpone vagy natúr vajkrém/5 dkg porcukor, 3 ek méz.
A tojást a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha vajat,a sütőporos lisztet és az apró citromfű felét. A masszát sütőpapírral bélelt formában előmelegített sütőben 180 fokon kb. fél óra alatt arany barnára sütjük.
Közben a krémsajtot a cukorral, mézzel és a maradék apró citromfűvel jól kikeverjük, ha kihűlt a tortánk kettévágva beletöltjük. Igazán finom, ha a hűtőbe tesszük egy órára, aztán kínáljuk a nagy hőségben, biztos a siker. Egyszerű és kellemesen üdítő ez a süti, érdemes a családot meglepni vele.

 

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk : Citromfű, a derűt okozó gyógynövény

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés

 

   

 




Hozzászólások (1)

Bényeiné
2008. jún. 28. (4 680 napja)

Egy kis hibaigazítás a krémhez:

a krémsajt,a porcukor és a méz nem elég a krémhez,az apróra vágott citromfű másik felét bele kell keverni , mint a képen is látszik, véletlenül a leírásból kimaradt!