szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Costa Georgiadis, a kertek szerelmese

Szépzöld, 2017. jún. 14.


A görög származású kertész Ausztráliában vált igazán híressé. Azonban nem csak figyelemfelkeltő külseje, hanem egyedi stílusa és szakértelme miatt is szeretik őt és tv-műsorát, melyben csodaszép kerteket varázsol.

Costa Georgiadis, a kertek szerelmese

Costa Georgiadis Sydney-ben született görög származású férfi. Nagy hatással volt rá a görög kultúra, szülei és nagyszülei fontosnak tartották, hogy megtanulja a görög nyelvet, ezért nagyon hálás nekik.

Gyermekkorában sok időt töltött a szabadban, a görög kertekre, mint „dzsungelekre” is szívesen emlékszik vissza. Nagyapja is szívesen kertészkedett, ismert mindenféle módszert, hogy mely növénnyel hogyan kell bánni, és ezt szerencsére nem is tartotta magában, unokájának is átadta tudását, aki pedig igen érdeklődő és kíváncsi volt. Kertészeti tudását tehát hamar megszerezte, mondhatni azzal együtt nőtt fel, így nem is volt kérdés számára, hogy felnőtt korában mivel szeretne foglalkozni.

Az, hogy 2009-ben létrejött a tv-műsora, amely a Costa’s Garden Odyssey címet kapta, egy véletlennek köszönhető. Egy iskolatársa, Sean Kennedy volt az a személy, aki segítette Costa TV-s karrierjének elindulását. Miután mindketten elvégeztek egy-egy képzést (Costa profi tájépítő lett), egy véletlen telefonhívásnak köszönhetően került be a médiába a görög kertész.

Innentől kezdve pedig elkészült több, mint 20 epizód, melyben Costa nem mindennapi személyiségét beágyazva alkot a különböző kertekben. A víz fontosságát és a fenntartható fejlődést hangsúlyozza, mindenkivel szívesen kommunikál és ünnepli a zöldet, a természetet, és láthatóan imádja, amit csinál. Csodás kerteket alkot meg, melyeket a műsorában is láthatunk.

Stílusa nem mindennapi, talán emiatt is figyelnek fel rá annyian. Kissé az ősemberhez hasonlító külseje talán még jobban sugározza a természethez fűződő szoros viszonyát. Reméljük, majd valaki azért meglepi pár szakállápoló termékkel. Ma már sokaknak fontosak a külsőségek, a tökéletes kinézet, mely nála láthatóan nem elsődleges szempont. Első ugyanis a kert.
Hozzászólások (1)

Ignác
2017. júl. 29. (1 753 napja)
érdekes lehet


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia