szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Csináld magad

Készítsünk egyedi napszemüveget!

Készítsünk egyedi napszemüveget!
A napszemüveg évtizedek óta az egyik legkedveltebb nyári – és az utóbbi időben akár minden évszakhoz kötődő kiegészítő. Nem csoda hát, ha az emberek szeretnének olyan darabokkal büszkélkedni, amik nem csak divatosak, de egyediek is. ilyenkor két lehetőség áll előttünk: vagy megvesszük a méregdrága designer darabokat, vagy megalkotjuk a saját, személyre szabott, egyedi kiegészítőnket.

Övek saját kezűleg

Övek saját kezűleg
Öve mindenkinek van, de az már nem mindegy, hogy milyen. Az urak rendszerint elvannak két – három darabbal, ám a hölgyek esetében nagyon sok szempont szerint kell válogatni, ami azt is eredményezni, hogy háromnál bizony több övre van szükségük.

Építs játszóteret!

Építs játszóteret!
Gyermekkorunk kedvelt emlékei többnyire a játszótérhez köthetők, ezért nagyon fontos, milyen környezetben nőnek fel gyermekeink. Az otthoni játszóterek építése többnyire drága, de egy kis kreativitással nagyon izgalmas játszótér építhető.

Ajtók világa – fesd bátran!

Ajtók világa – fesd bátran!
Rendhagyó gondolatok az ajtókról… Mit tegyünk, ha van egy régi ajtónk, és nincs pénz lecserélni, de már a régi formájában nem szeretjük? Ha az ajtó funkcióját tekintve kitűnő állapotban van, mégsem szeretjük? Varázsoljunk!

Egyedi laptopok egyszerűen

Egyedi laptopok egyszerűen
Sok embernek munkaeszköze a laptop, ám csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egy kicsit különlegesebb, egyedi darabot szerezzenek be. Ennek megfelelően a szürke, hétköznapi gépek tucatjaival találkozhatunk az irodákban, egyetemeken.

Készítsünk szélcsengőt, egyszerűen, ingyen

Készítsünk szélcsengőt, egyszerűen, ingyen
A szélcsengő egy könnyen elkészíthető, kedves és mutatós kis dísz, amiben még a gyerekek is segíthetnek. Ha egy kicsit körbenézünk a háztartásban, akkor egyetlen fillér ráfordítás nélkül is elkészthetjük, így pedig új funkciót is adhatunk olyan tárgyainknak, amikről azt hittünk, már csak a helyet foglalják.

Kézzel készült gipsz karácsonyfadíszek

Kézzel készült gipsz karácsonyfadíszek
Házilag is gyorsan elkészítheted, fillérekbe kerül és nagyon egyedi, impozáns darabokat készíthetsz az alábbi módon.

Kézzel készült: Olajoskannából Mikulás zsákja

Kézzel készült: Olajoskannából Mikulás zsákja
Ha már a kreatív ötletbonbonoknál tartunk, akkor érdemes megemlíteni azt is, amikor már használhatatlannak tűnő dolgokból készítünk valami újszerűt. Adott egy régi olajoskanna, mely már igencsak kukára érett, de karácsony idején gyakorlatilag bármiből lehet készíteni bármit. Ez egyfajta kihívás.

Kézzel készült ajándékok: Üvegfestés

Kézzel készült ajándékok: Üvegfestés
A karácsonyi ajándékozás talán egy olyan költséges és kevésbé örömteli dolog, ami manapság inkább kereskedelmi ünnep lett, mint a meghitt szereteté. Sajnos ez mostanában igaz lett, így mindig keresem a kibúvót, hogyan lehetne a régi mederbe visszaterelni a karácsonyról alkotott képet: ne a stresszről és a felesleges ajándékokról szóljon az ünnep.

Színes poharak szilveszerre

Színes poharak szilveszerre
A kézzel készült tárgyak egyik leglátványosabbja a pohár, amit mi magunk készítettünk. Hiszen a használat közben különböző italokkal telve más és más képét mutatja nekünk, és a vendégeink is lenyűgözve szemlélhetik egyedi poharainkat, és kérdezgethetik, honnan is szereztük be őket.

5 ínycsiklandó és könnyű mártás

5 ínycsiklandó és könnyű mártás
A legegyszerűbb ételt is jobbá lehet tenni valamilyen szósszal. Kitűnőek a hideg sültekhez, tálalhatjuk sós vízben főtt krumplihoz vagy akár tésztához is.  A jó mártás teljesen sima, enyhén fűszeres, nem túl sűrű, nem túl híg. Mártást, szószt gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, ha rájövünk a titkára.

Húsvéti tojásfestés házilag természetes anyagokból

Húsvéti tojásfestés házilag természetes anyagokból
Az üzletekben kapható tojásfestékek, élelmiszerfestékek többségével szép, élénk színű húsvéti tojásokat készíthetünk. Sokan azonban idegenkednek e színezékektől, amelyek gyakorta olyan erősek, hogy a főtt tojásfehérjét is megfestik.

Zsázsa a konyhában két hét alatt

Zsázsa a konyhában két hét alatt
A zsázsa az egyik leghálásabb konyhakerti haszonnövényünk, hiszen alig két hét alatt a magvetéstől számítva már szüretelhető. Salátákba, húsokhoz, ételek díszítéséhez és friss zöldségturmixokhoz is kiváló választás.

Csíráztatással a téli zöldséghiány ellen

Csíráztatással a téli zöldséghiány ellen
A tavasz közeledtével egyre inkább érezzük, hiányoznak a friss zöldségek és talán már a trópusi gyümölcsökkel is csordultig vagyunk. A szervezet ilyenkor már felhasználja azokat az éltető vitaminokat és enzimeket, melyeket az év során magába gyűjtött, így okkal kiáltozik friss, enzimdús táplálékért.