szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Csináld magad ajándékok karácsonyra

Scheftsik Tamás, 2013. dec. 20.


A karácsony egyik legrosszabb része az, amikor egy kicsit elkésve, decemberben indulunk ajándékvadászatra. És persze ilyenkor akkora a tömeg, hogy nem csak a karácsonyi hangulatunkat veszítjük el, hanem a türelmünket és a jókedvünket is. Hogy ezt elkerülhessük, készítsük el mi magunk az ajándékokat, ami nem csak olcsóbb, de egyedibb, különlegesebb ajándékokat is jelent!

Csináld magad ajándékok karácsonyra

Plüss

Igaz, egy kis csalással, de plüsst is adhatunk karácsonyra, amit mi magunk készítettünk. A csalás a dologban az, hogy az anyaga nem plüss, hanem zokni, esetleg kesztyű. Hogy milyen állatot jelenítünk meg, az csak attól függ, hogy mennyire élénk a fantáziánk. Ha pedig az nem a legjobb, vagy nincs gyakorlatunk a szabás – varrás területén, akkor érdemes utánanézni a neten, hiszen rengeteg aranyos figura elkészítésének mikéntje található meg a világhálón. Az egyik legegyszerűbb a kígyó, aminek megvan az az előnye is, hogy nem csak játéknak, hanem az ablakokhoz téve melegítőnek is kitűnő. Az elkészítéséhez - hossztól függően – szükségünk lesz néhány zoknira, tűre, cérnára, két nagyobb gombra, és valamilyen töltőanyagra. A legjobb, ha hobbyboltban szerezzük be ezt az anyagot, de az egyszerű vatta is tökéletesen megfelel. A zoknik lábfeji részét vágjuk le, kivéve egyet, amelyik a kígyó feje lesz. Varrjuk össze őket, majd tömjük meg, hogy kellemesen puha legyen. A végére, a lábfejes részhez varrjuk fel a két nagyobb gombot, és ha kell, akkor egy alkoholos filccel rajzoljunk neki szájat.

Ékszer

Ha csináld magad dolgokról van szó, akkor, amiből a legtöbb inspirációt kaphatjuk a világhálón az kétség kívül az ékszer. A gyűrűktől a nyakláncokig, a karkötőktől a bokaláncokig bármit elkészíthetünk, a legtöbb esetben ráadásul nem is nagyon kell hozzá beszerezni külön semmit, hiszen szinte minden van otthon, ami kelleni fog. De ha egy kicsit extrémebb, vagy komolyabb ékszereket szeretnénk összerakni, akkor irány a gyöngyüzlet, illetve a hobbybolt, ahol beszerezhetjük az ékszerek alapjait, és egyéb hasznos kiegészítőket. A karkötők közül nagyon hatásos lehet egy gyöngyökkel kombinált biztosítótűs kivitel. Ehhez szükségünk lesz 20-25 biztosítótűre (azonos méretűekre), kisebb gyöngyökre, és két gumiszalagra. A biztosítótűkre fűzzük fel a gyöngyöket olyan sorrendben, ahogy nekünk tetszik. Akik szeretik a szimmetriát, akkor egy adott mintát kövessenek minden tűn. Ha ezzel készen vagyunk, akkor kezdjük el felfűzni a két gumiszalagra a tűket, természetesen mindkét végükön. Hogy ne szoruljanak annyira össze, közéjük fűzzünk gyöngyöket. Ha minden tű a helyére került, akkor kössük össze a gumiszalagokat, és készen is vagyunk.

Egyedi kiegészítők

A sapka, a sál és a kesztyű mindig jó ötlet karácsonyra. De hogy ne olyasmit adjunk, ami mindenkinek lehet, egy kicsit dobjuk fel ezeket a kiegészítőket. Ehhez használhatunk gyöngyöket, de erős, vízálló ragasztóval strasszokat és más apróságokat is. A minta teljesen ránk van bízva, illetve annak a személynek az ízlésére, aki majd az elkészült művet kapja. Egy nagyon egyszerű, és könnyű ötlet, ha a kesztyűt díszítjük hópihe mintával. Ehhez először rajzoljuk fel a tartandó vonalakat, azután válogassunk ki szép, fehér gyöngyöket különböző méretekben. Varrjuk fel őket a minta szerint, és már készen is vagyunk.

Kapcsolódó cikk:

Újrahasznosítás! Kiégett villanykörte a szépség jegyében
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!