Csináljuk jól: lé kúra
Sulyok Józsefné, 2016. febr. 02.
A kúrában nagy segítőink a gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök levei.

Mivel ezek sűrítmények, vízzel hígítsuk fel. Lehető legfrissebb állapotban, naponta 2-3 alkalommal fogyasszunk belőle. Egy 15-20 percnyi állási idő számos összetevőket tönkreteszi.
A frissen préselt levek nem tartalmaznak zsírt és fehérjét, ballasztanyagokból is csak keveset. Segítenek az emésztésben, a gyomorműködésben, erősítik a szívet, csökkentik a testsúlyt és segítenek az anyagcseretermékek kiválasztásában.
Alkalmazásuk mellett fogyasszunk sok vizet, amely segíti a méreganyagokat kimosni.
A zöldség és gyümölcslevekhez ajánlott erjedésgátló fűszereket fogyasztani, melyek a fahéj, vanília, kömény, curry.
A hideg típusúaknak, akik többnyire fáznak, nem igazán jó a lé kúra, mivel számukra ezek a nyers levek gyakran nehezen emészthetőek. Nekik különösen fontos melegítő hatású fűszerekkel gazdagítani a leveket, pl. szegfűszeg, fahéj, feketebors, gyömbér, csípős paprika.
Az viszont különösen hangzik, hogy a leveket meg kell rágni, mert bizonyos értelemben ezek is szilárd ételnek számítanak, szénhidráttartalommal rendelkeznek.
Ne nyeljük le gyorsan, hanem forgassuk a szánkban, keveredjen el a nyállal. Az édes gyümölcsök regenerálnak és táplálnak, a savanyú gyümölcsök méregtelenítenek és tisztítanak.
Kapcsolódó cikk: Spórolás mesterfokon
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22