Csőben sült cukkini gombával
Sulyok Józsefné, 2012. jan. 17.
40 dkg gomba, 50 dkg cukkini, 3-4 evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 50 dkg héjában főtt krumpli, 2 tojássárgája, 2-3 fokhagymagerezd, 1/8 l tejszín, 1/8 l tej, 1 ek vaj, 1 ek kakukkfű, 10 dkg ementáli sajt, vaj a sütőforma kikenéséhez.

A gombát megtisztítjuk, folyó víz alatt megmossuk, szeletekre vágjuk. A cukkinit is megmossuk, letöröljük, mindkét végét levágjuk és felszeleteljük.
Az olajat egy edénybe felmelegítjük, a cukkini és a gombaszeleteket beletesszük, 5-6 percig erősen pirítjuk, fűszerezzük sóval és borssal.
Az egészben főtt krumplit meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A sütőformát vajjal kikenjük, a krumpli-szeleteket rétegesen belerakjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, a megsült gomba és cukkini szeleteket ráterítjük. A tojássárgáját, tejszínt, tejet, kakukkfüvet és az előzőleg feldarabolt fokhagymát összekeverjük, és a zöldségekre öntjük.
Vajdarabkákat teszünk a tetejére és a reszelt ementáli sajttal megszórjuk. A sütőformát előmelegített sütőbe rakjuk és megsütjük.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22