Csupros mákos almával
Sulyok Józsefné, 2015. júl. 07.
Ez a finomság az, amit mák helyett dióval is el lehet készíteni.

Hozzávalók: 1 csésze liszt, 1 csésze cukor, 1 csomag sütőpor, 25 dkg darált mák kevés cukorral összekeverve, 3-4 reszelt alma levétős kicsavarva, amire őrölt fahéjat szórunk.
Liszt, cukor, sütőpor összekeverése után a ¾ részét a tepsibe szórjuk, rászórjuk a mák felét, majd az almát, ismét a mák másik felét és végül a megmaradt lisztes keveréket.
A tetejére keverünk 4 egész tojást, teszünk bele ízlés szerint vaníliacukrot, citromhéjat, 1 dl tejet és 1 dl olajat. Ezt a masszát a tepsi tetejére öntjük, kissé megszurkáljuk, hogy a belsejébe is kerüljön a tojásos, tejes masszából.
Kapcsolódó cikk: Karfiollal töltött sertéskaraj
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2022.augusztus 08., hétfő / 14:23