szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Cukkinis sült csirkecomb

Sulyok Józsefné, 2009. jan. 20.


A jól megtisztított, megmosott csirkecombokat kettévágjuk, 1-2 helyen bevagdossuk. Megszórjuk sóval, borssal, fokhagyma-sóval, valamint csirke-fűszerkeverékkel. Egy kevés ideig állni hagyjuk, amíg a cukkinit el nem készítettük.

A megmosott cukkinit meghámozzuk, az apró magvas részét kiszedjük, ízlés szerint befűszerezzük. Ügyeljünk arra, hogy ne sózzuk el, mert erre jóval kevesebb sóra van szükségünk, mint a húsra.
A csirkecombokat tepsire tesszük, ráhelyezzük a cukkini darabokat. A tetejére egy kis zsírt teszünk, (tudom, olajjal egészségesebb a sütés-főzés), de zsírral finomabb. Alufóliával betakarjuk, és betesszük a sütőbe. Amikor már puhának érezzük a húst, a fóliát levesszük róla, és pirosra sütjük. Étkezés előtt tálra helyezzük, és úgy tálaljuk. 

 


Tipp! Római tálban is elkészíthető, talán még praktikusabb. Itt viszont ügyeljünk arra, hogy a tálat használat előtt áztassuk vízben.
Rizzsel, vagy burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!


Kapcsolódó cikk:
A cukkini
Spanyolmadár

 

Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Kertészkedés
Tudja-e, hogy




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia