szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Diffenbachia

Jolcsi     4 287 napja     6618 megtekintés
Üdvözletem!
A segítségét kérném, kb 1-2 hónapja a diffenbachia növényem alsó levelei el kezdtek lekókadni és elsárgulni. Most már aggasztó mert lassan több lesz rajta a sárga mint a zöld levél.
Kb 2 hónappal ezelött ültettem át egy nagyobb cserépbe mert az előző már kicsi volt neki. Emlékezetem szerint már akkor is volt egy-egy sárga levele.
Kérem segítsen hogy menthetném meg a növényem életét.
Mielöbbi válaszát várva, köszönettel:
Jolcsi

 

0
0
szavazat


1 HozzászólásBényeiné
2008. okt. 14. (4 288 napja)
 A diffenbachia általában minden ok nélkül is dobhat el leveleiből. Olyan fajta növény, amely lassan felkopaszodik, törzses lesz. Ennek ellensúlyozására nemesítettek ki olyan változatokat, melyek bőséges sarj nevelésével betöltik a hézagokat, mindig bokros hatást adnak. Nem tudom, hogy ez melyik változat kedves Jolcsi, de ha a nagy levelű, ún. hagyományos diffenbachia, akkor sajnos ez természetes jelenség. Idővel törzsessé válik a növény. Különösen nincs aggodalomra ok, ha a nagy fajta diffi a közelmúltban nem dobott el levelet, ugyanis ez a növény egy évben max. 3-5 levelet természeténél fogva is lecserél. Gondolom, hogy az új levelek azért jönnek rajta, mivel a földje friss, tápdús. Esetleg még hiba lehet, hogy a cserép túl nagy és a növény a gyökerek fejlesztésével foglalkozván elrúg néhány levelet. Mindenképpen szedd le ezeket róla, kis türelem és biztosan magához tér szegény diffi-d. A szobanövényekkel kapcsolatos problémákról néhány korábbi cikkben volt szó, nézegesd át, lehet, hogy abban is van használható tippem az életmentéshez. Sok sikert!


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.