Diós torta csokoládés krémmel
Sulyok Józsefné, 2010. márc. 01.
A tészta elkészítése
8 tojásból elkészítjük a lapot. A fehérjét habbá verjük kézi, vagy gépi habverővel, majd apránként beleteszünk 8 evőkanál cukrot és addig verjük, míg ha a tálat felfordítjuk, a hab nem esik ki a tálból akkor jó a hab.
Ha a tojás nehezebben verődik fel, egy pár csepp citromot teszünk bele. Ezzel elkészültünk, beletesszük a tojások sárgáját, 6 evőkanál lisztet, 2 evőkanál darált diót, 1 cs. sütőport. Óvatosan, de már nem habverővel, hanem kanállal összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kisütjük. Ha megsült egy deszkára kiborítjuk, és mindjárt lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni, majd a lapot keresztben és hosszában is kettévágjuk, így négyrétegű lesz a tortánk, közben elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése
Veszünk 1 ráma margarint, 15-20 dkg porcukrot, 3 dkg kakaóport, 10 dkg olvasztott csokoládét, amit egy meleg-vizes edényre helyezett tálkában felolvasztottunk. Ezt habosra kikeverjük, majd péppel összekeverjük, melyhez veszünk 3 csapott evőkanál lisztet, kevés cukrot, és 3 dl tejet. Simára elkeverjük, feltesszük a tűzre és besűrítjük. Pépet hagyjuk egy kicsit hűlni, aztán óvatosan a kikavart margarinos krémhez hozzákeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy hamar lehűljön és tudjunk vele dolgozni. Mikor a krém összeállt, de még jól kenhető, megtöltjük vele az előtte felszeletelt tésztalapot, a tetejére, oldalára is kenünk. Végezetül villával hullámos cirádákat húzunk a torta tetején és reszelt csokoládét hintünk rá. Nálam ez volt a torta legegyszerűbb dísze.
Kapcsolódó cikk:
A csokoládé fajtái
Kapcsolódó rovatok:
Receptek
Kertészkedés
Hobbi
Fórum
Kapcsolódó könyv:
Muffin díszítés
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.augusztus 08., hétfő / 14:23