szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Díszítsük az asztalt poharakkal

Scheftsik Tamás, 2014. ápr. 24.


Az asztaldíszek napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Ma más nem csak a legnagyobb ünnepeinket alkalmazzuk őket, hanem egy családi ebédnél, vagy éppen egy baráti összejövetelnél is. sőt, akkor is ékesítik az asztalt, amikor teljesen átlagos hétköznapok vannak, hiszen nagyon jól feldobják a szoba hangulatát. Az elkészítésük azonban sokszor bonyolult, és drága is, kivéve persze, ha olyan alapanyagokat használunk, amik minden háztartásban fellelhetőek. Ezek pedig nem mások, mint a poharak.

Díszítsük az asztalt poharakkal
Kép: emmalinebride.com

Talpasok lefelé

A poharak közül kétségkívül azok a leg mutatósabbak, melyeket kecses talppal láttak el. Ám az nem kötelező, hogy ezeken a talpakon álljanak is, hiszen fejre állítva is igazán szépek. Ráadásul így feltárul egy sor lehetőség előttünk.

Ilyen például a gyertyával való kombinálás. Ebben az esetben a pohár talpa lesz a tartó, ami pedig tetszés szerinti gyertyát tehetünk. Tökéletesen mutat a mécsessel is, de egy nagyobb szállal is gyönyörű. Sőt, az sem baj, ha esetleg egy kicsit lefolyik a vissza, hiszen így egy kicsit rusztikus hangulata lesz.

A pohár kelyhébe ugyancsak tehetünk díszeket. Hogy miket, az teljesen ránk van bízva. Ha személyesebbet szeretnénk, akkor egy – egy fotót is használhatunk, ha romantikusabbat, akkor színes virágfejeket, ha alkalmit, akkor például karácsonyi gömböket. Minden esetben arra kell csak figyelni, hogy a pohár maga legyen makulátlanul tiszta, hiszen minden apró ujjlenyomat élesen kivehető lesz, ha nincs benne bor, pezsgő, vagy más ital, ami elrejtse.

Talpasok felfelé

Nem kötelező fejjel lefelé használni dísznek a poharakat. Hiszen a talpukon állva is mutatósak, csak ebben az esetben nem ital kerül beléjük. Hogy akkor mi?

Nagyon jó barátaink a dekorkavicsok, illetve a színes üveggolyók. Az egyszínű kavicsokkal akár elegáns, akár bohém megjelenést szeretnénk elérni, kifejezetten könnyű lesz a dolgunk. Ha pedig valami különlegesre vágyunk, akkor jöhetnek az üveggömbök, vagy más töltőanyag.

Folyadékkal is tölthetjük őket, csak éppen inni nem, fogunk belőlük. Ám a víz tetejére mehetnek úszógyertyák, vagy éppen egy – egy nagyobb fejű virág. A hatást fokozhatjuk azzal, ha a pohárba kerül egy vékony réteg dekorkavics, vagy esetleg némi csillámló anyag – attól függően, mit is szeretnénk elérni.

A kaviccsal feltöltött poharak tartóként is szolgálhatnak különböző dolgoknak. Ezek a gyertyától elkezdve a képeken keresztül egészen az idénytermésekig bármik lehetnek. Itt is csak annyi a dolgunk, hogy kitaláljuk, mi illene a legjobban az adott eseményhez.

Talpatlanok

A jó hír, hogy ezeket a megoldásokat nem csak a talpas poharakkal lehet kivitelezni. A talpatlanok is ugyanúgy alkalmasak a feladatra, igaz, a hangulatuk egy kicsit más. Mivel a kecses nyak ebben az esetben hiányzik, így sokkal meghittebb, és kevésbé hivatalos a megjelenésük.

A talpatlanok esetében a különböző anyagokkal való feltöltésnél óvatosnak kell lennünk. Ha ugyanis egy sötét színt választunk, az elnyomja a poharat, és nem érjük el azt a hatást, amit egy talpas esetében gond nélkül a magunkénak tudhatunk. A vízzel való feltöltéssel azonban itt sem nyúlhatunk mellé, ráadásul, ha talpatlan poharakat használunk az asztalok díszítésére, akkor a talpasokkal lehet az italt kínálni, így minden kihasználásra kerül.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia