szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Dobjuk fel a fürdőszobát

Scheftsik Tamás, 2012. nov. 01.


A hangulatos fürdőszoba a legtöbb lakásból hiányzik. Ennek oka, hogy amikor tervezgetünk, akkor azokra a szobákra helyezünk nagyobb hangsúlyt, ahol a legtöbb időt töltjük. De ez nem mindig jó, hiszen a kisebb, naponta látogatott helyiségek is fontosak, mivel ha nagyon egyhangúak, akkor előbb-utóbb az lesz az érzésünk, hogy nem is tartoznak szervesen a lakáshoz, és megpróbálunk minél kevesebb időt tölteni bennük. Ahhoz, hogy feldobhassuk őket, íme néhány könnyen, és egy-egy nehezebben megvalósítható ötlet.

Dobjuk fel a fürdőszobát

Ablak

 

A fürdőszobában, a legtöbb esetben apróbb ablakok vannak, hogy a kíváncsi tekintetek ne pásztázhassák a helyiséget. Ez érthető is, így azonban a fürdő nem lesz más, mint egy aprócska luk, ahova mosakodni járunk. Ha lehet, akkor mindenképpen érdemes nagyobb ablakokkal ellátni, hiszen mint tudjuk, az egy szoba szeme. Ezáltal nem csak a természetes fényt engedjük be, hanem a teret is megnyitjuk, így a fürdés élménnyé lényegül. Ráadásul ebben az esetben kapunk egy plusz díszítési felületet. Hiszen ahol ablak van, ott függöny is lesz, amivel pedig hangulatot és színt csempészhetünk az olyan sarkokba is, amik egyébként nagyon egyhangúak lennének.

 

Csempe

 

Amikor a fürdőt alakítjuk ki, szinte mindig a csempéhez nyúlunk. Régen ez azt jelentette, hogy fehér. Unalmas darabokkal borítottuk az egész falat. Ma pedig azt, hogy egyszínű, unalmas darabokkal borítjuk az egészet. Pedig csempéből van választék bőven, és rendszerint fantáziában sincs hiány. A színes és vidám darabok megadják a fürdőszoba alaphangulatát, még akkor is, ha nem használunk belőlük sokat. Mivel a nagyon feltűnő darabok, ha végig azzal borítjuk a falat, akkor összenyomják a teret, így inkább csak díszként használjuk őket. Ebben az esetben valamilyen ismétlődő rendszer alapján tegyünk belőlük a falra néhány darabot. Az is tökéletes megoldás, ha a színek segítségével egy képet tetetünk a falra. Ez ugyan nem olcsó, de mindenképpen fantasztikus megoldás. Ha például belépünk egy elegáns fürdőbe, ahol a falon egy csokor kála díszeleg, apró mozaikdarabokból kirakva, az nem csak szép, de nagyon különleges is.

 

Belső kialakítás

 

Ahhoz, hogy feldobhassunk egy fürdőszobát, a belső kialakításánál is sokat lehet játszani. Látványos és egyedi megoldás, ha oszlopok tartotta boltívek kerülnek a helyiségbe. Ehhez persze egy nagyobb szobára van szükség, de egyáltalán nem kivitelezhetetlen. A fa igazán mutatós lehet a fürdőben is, így ezt a díszítést elvégezhetjük ennek az anyagnak a segítségével is. Így kevesebb helyet foglal, könnyebben megoldható, és a boltívek akár fantasztikus csipkedíszt is kaphatnak.


Még tovább növelhetjük a látványt, ha elrugaszkodunk a megszokott formáktól és anyagoktól. Ha lemezkádunk van, ami körbe lett csempézve, ott a csempe kicserélésével érhetünk el fantasztikus hatást. Helyettesíthetjük színes darabokkal, de akár fa lécekkel is, ami teljesen megváltoztatja a hangulatot. Sőt, ha a lemezkádat egy gyönyörű fa dézsára cseréljük, akkor nem csak hangulatos, de egyedi fürdőnk is lehet.

 

Extrák

 

Tulajdonképpen nagyon sok mindennel fel lehet dobni egy fürdőszobát. Ehhez nem is kell más, minthogy végiggondoljuk, a többi szobában mi olyan van, amit tökéletesen el tudunk képzelni a fürdőben, annak ellenére, hogy nem jellemző ebben a helyiségben. Ilyen lehet például a kandalló. Ez elsőre kicsit furán hangzik, de ha belegondolunk, akkor biztosan minket is megfog a hangulat, amit egy nagy kád habos és illatos, forró vízben fekszünk, miközben a kandallóban ropog a tűz, és a kellemes meleg simogatja az arcunkat. Persze érdemes egy modern darabbal próbálkozni, amiben nem kell megvárni, amíg leég a tűz, hanem egyszerűen ki lehet kapcsolni.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!