szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Dolgozószoba

Képek-keretek

Képek-keretek
Forrás: www.epitinfo.hu   Olyan egy kép keret nélkül, mint a ház tető nélkül, az ablak üveg nélkül. A keret a kép hatását erősíti, azt markánsan egészíti ki, vagy visszafogottan teszi hangsúlyossá. A keret fazonja, színezése, sőt a kép mérete is jelentősen meghatározó tud lenni. Ezért ajánlott megfontoltan dönteni a tekintetben, hogy a kiválasztott kép, annak kerete és a helyiség berendezése kellő összhangban legyen. Abban az esetben, ha a keret teljesen harmonizál a képpel, új környezetbe is jól beilleszthető.  

Fessünk ki, de mivel?

Fessünk ki, de mivel?
Amit a falfestékekről tudni kell - Forrás: www.epitinfo.hu   Amennyiben ki szeretnénk festeni otthonunkat, megfelelő számításokat kell végeznünk, hogy milyen festékből mennyit fogunk felhasználni. Ugyanis, míg a legolcsóbb falfesték-típusokból a teljes fedés eléréséhez igen sokat kell felhasználnunk, addig a jó minőségűekből kevés is elegendő.  

Retro dolgozószoba

Retro dolgozószoba
Előzmény: Retro: stílusirányzat vagy életérzés? Korábbi cikkeinkben már több ízben is a retro útjaira kalauzoltuk önöket. Most egy 70-es évek hangulatát idéző dolgozószobában jártunk. Merítsünk ötleteket!  

Ötletmorzsa - Irodai

Ötletmorzsa - Irodai
- avagy mire jó még egy zsalugáter   Itt egy jó példa arra, hogy az elhasználódott vagy feleslegessé vált tárgyainkat miért ne dobjuk ki. Egy elöregedett zsalugáternek is nagy hasznát vehetjük a dolgozószobában, a fontosabb cetlik vagy szem előtt tartandó papírok tárolására.  

Otthonos dolgozósarok

Otthonos dolgozósarok
Nem minden esetben van arra lehetőség, hogy az otthoni munka színhelyének önálló helyiséget nevezzünk ki.

A mindentudó dolgozószoba

A mindentudó dolgozószoba
A dolgozószoba nemcsak a munkavégzés színhelye, gyakran a tárgyalások és az ügyfélfogadások is itt zajlanak.   Részletes időjárás körkép!  

Takarékoskodjunk a hellyel!

Takarékoskodjunk a hellyel!
Sok szempont mérlegelése előzi meg az otthoni iroda kialakítását. Számos esetben nincs lehetőség arra, hogy önálló helyiséget rendezzünk be dolgozószobaként.

Ötletek átlátható dolgozószobára

Ötletek átlátható dolgozószobára
Aki az egyszerűt és átláthatót kedveli, s nem szeretne sokat vesződni a dolgozószoba berendezésével e néhány ötlet közül szemezgethet.

Bátran a mintákkal

Bátran a mintákkal
Unjuk a fehér falat? Nem megy a munka a sivár háttér láttán? Alkalmazzunk dekoratív és színes mintákat. Nézzük…

Munkára ösztönzően

Munkára ösztönzően
Nem könnyű feladat a dolgozószoba kialakítása, főleg amelyben szívesen dolgozunk. Tekintsünk át néhány olyan lehetőséget, amelyek költségkímélő, ugyanakkor hangulatos megoldást jelentenek.  

Színek pepitában

Színek pepitában
A képeken két modern dolgozószobát láthatunk, hasonló árnyalatok alkalmazásával. Egyik esetben a vörös, másik esetben pedig a kék van túlsúlyban. Hiába ugyanaz a stílus és színfelhasználás, a hangulat teljesen eltérő. Mi okozza ezt?

A nőies dolgozószoba

A nőies dolgozószoba
Miben más egy nőies dolgozószoba? Mi adja különlegességét? Nézzünk néhány lehetőséget, képillusztrációval együtt.  

Az etno stílus jegyében

Az etno stílus jegyében
Napjainkban a bútorok tervezői előszeretettel nyúlnak más, tőlünk távol eső kultúrák stílusjegyeinek alkalmazásához.   

Ötletmorzsák, modern jegyzetfüzet

Ötletmorzsák, modern jegyzetfüzet
Már – már azt hihetnénk, hogy újabb ötletekkel egyre nehezebb a tervezőknek és a kivitelezőknek előállni. Ez azonban nincs így, mert az emberi képzelet határa végtelen…

Divatos dolgozószoba

Divatos dolgozószoba
Az, hogy mit nevezünk divatosnak, nagyon tág fogalom. Napjainkban a sok stílus képviselteti magát a lakberendezésben, a skála a techno és a minimál stílustól, egészen a természetes anyagokat felvonultató klasszikus stílusig terjed.

Pezsdítő és időszerű

Pezsdítő és időszerű
Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik az egyszerű, letisztult formák alkalmazására. Ez abból táplálkozik, hogy korunk igen szövevényes és felgyorsult világától igyekszünk elvonatkoztatni, és a berendezési tárgyaink szintjén is mást, - egyszerűséget, átláthatóságot és a valódi értékek előtérbe helyezését - szeretnénk tapasztalni.

Dolgozószoba modern köntösben

Dolgozószoba modern köntösben
Napjainkban minden irányzat képviselteti magát a dolgozószoba kialakításánál. Így mozgásterünk igen tág, és aki a modern stílus mellett dönt számtalan lehetőség közül választhat.  

Az időtlen elegancia

Az időtlen elegancia
Napjainkban a dolgozószoba szerepe felértékelődött, ennek az is az oka, hogy felgyorsult életünkben, egyre több időt töltünk munkával. Mindennapi szóhasználatunkban egyre többször fordul elő a home office kifejezés, mely mutatja, hogy a munkavégzés gyakran otthon is végzett tevékenységet lett.

Az elrejtett dolgozószoba

Az elrejtett dolgozószoba
Nem minden lakás, ház bővelkedik tágas terekben, ahol egy dolgozószoba gond nélkül elhelyezhető. Erre nyújt megoldást a mini dolgozó sarok.

Variációk dolgozó szobára

Variációk dolgozó szobára
Igen sok lehetőség közül választhatunk a klasszikus megvalósítástól egészen a modern minimalista stílusig. Vegyük figyelembe lakásunk, házunk adottságait a szobabelső kialakításában. Legyünk bátrak és merészek! Itt néhány ötletet, variációs lehetőséget sorakoztatunk fel.